Το «Κύπελλο Bréal» του Σπύρου Λούη

Ο Μαραθώνιος Δρόμος, το πιο δημοφιλές και αναγνωρισμένο αγώνισμα του αθλητικού ημερολογίου, χρωστά την ύπαρξή του στον Μιχαήλ Mπρεάλ,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/06/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
ο οποίος πρότεινε να συμπεριληφθεί ο αγώνας στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 1896 και επίσης συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας ειδικού κυπέλλου προς απονομή στον νικητή. Ο αγώνας έλαβε χώρα την τελευταία ημέρα των πρώτων εκείνων Ολυμπιακών και αποτέλεσε το πλέον αναμενόμενο και δραματικό γεγονός της διοργάνωσης. Επιπλέον, η ανάδειξη ενός Έλληνα δρομέα, του Σπύρου Λούη, ως νικητή, ξεσήκωσε ένα κύμα ενθουσιασμού στην Αθήνα και αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της επιτυχημένης αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήδη από την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει σε ξεχωριστή προθήκη στον προθάλαμό του το ιστορικό Κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη, το νικητή του μαραθωνίου αγώνα στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896. Το ασημένιο Κύπελλο, έπαθλο που πρόσφερε ο διάσημος φιλέλληνας και γλωσσολόγος Michel Bréal, αποκτήθηκε στις 18 Απριλίου 2012 από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Το Κύπελλο θα εκτίθεται στο Μουσείο Ακρόπολης έως τον Δεκέμβριο του 2015, με ελεύθερη είσοδο τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Πηγή: www.theacropolismuseum.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!