Τι συμβαίνει με τα δέντρα στου Φιλοπάππου;

(PHOTOS) Γιατί οι αρμόδιοι δεν έχουν ενδιαφερθεί;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία καταγγελία από τον Α.Δ. κάτοικο του περιφερειακού στου Φιλοπάππου μας οδήγησε χθες στον καταπράσινο λόφο της Αθήνας στο σημείο που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο της Δώρας Στράτου. Εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ξεριζωθεί αρκετά δέντρα τα οποία κανείς δεν έχει φροντίσει να τα απομακρύνει από το σημείο που έχουν πέσει ή είναι έτοιμα να πέσουν. Επίσης πλησίον των δέντρων αυτών άλλα δέντρα είναι ξεραμένα σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ.

Τα δύο πρώτα μονοπάτια από το δρόμο δεξιά του πάρκινγκ του θεάτρου είναι το σημείο που οδηγεί στα δέντρα αυτά που ίσως έχουν προσβληθεί από κάποια αρρώστια και μαραίνονται ή άλλα έχουν ξεριζωθεί από τους δυνατούς ανέμους. Οι επισκέπτες φαίνεται ότι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Χαρακτηριστικά όταν ρωτήσαμε τον πρώτο άνθρωπο που βρήκαμε εκεί και ήταν ξένος, μας έδειξε το σημείο όπου ξεκινά το σημείο με τα ξεριζωμένα δέντρα που εκτείνεται σε μια συγκεκριμένη απόσταση πριν φτάσει κανείς ψηλά στο λόφο.

Τι συμβαίνει άραγε; Γιατί οι αρμόδιοι δεν έχουν ενδιαφερθεί να περισυλλέξουν τα ξεριζωμένα δέντρα και να καθαρίσουν το τοπίο από τα μαραμένα;

Ο λόφος του Φιλοπάππου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες, αλλά και τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της πρωτεύουσας και αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι το συντομότερο δείχνοντας μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!