Τι λένε οι εργαζόμενοι του Σκάι για τη βόμβα

Κάνουν λόγο για «επίθεση κατά της δημοκρατίας».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Νομίζω αυτό το χτύπημα δεν αφορά τον Σκάι και τους δημοσιογράφους του Σκάι. Από το πρωί το νιώθω κουβεντιάζοντας με συναδέλφους ή παίρνοντας μηνύματα από συναδέλφους, νομίζω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι το αισθάνονται ως ένα χτύπημα εναντίον τους», επισήμανε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Και πρόσθεσε: «Προσωπικά είναι η δεύτερη φορά που το ζω αυτό. Πριν από 23 χρόνια ήμουν στο γραφείο μου στο Mega όταν η ρουκέτα της 17 Νοέμβρη είχε χτυπήσει το σταθμό και τότε χωρίς προειδοποίηση κι ευτυχώς χωρίς θύματα». Ακόμη ο κ. Τσίμας τόνισε: «Αν σκεφτούμε ποιος είναι ο αντίπαλος της τρομοκρατίας -η δημοκρατία-, άρα είναι πολύ λογικό ένα μέσο ενημέρωσης να είναι αντίπαλος των τρομοκρατών, να το μισούν οι τρομοκράτες, για τον ίδιο λόγο που μισούν τη δημοκρατία. Κι αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία απέναντι σε όποιους κινδύνους αντιμετωπίζει, πρέπει να ξανασκεφτούμε δύο φορές πριν συνεχίσουμε να αναπαράγουμε επιθέσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης για μικροπολιτικούς λόγους για τις καθημερινές ανάγκες της πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Τα τελευταία 8 χρόνια έχει κυλήσει πολύ δηλητήριο στις φλέβες μας. Ο πολιτικός λόγος, η πολιτική αντιπαράθεση έχει δηλητηριαστεί πάρα πολύ από υπερβολικές δόσεις οξύτητας, πόλωσης, οι αντίπαλοι δεν είναι πια αντίπαλοι, ο ένας είναι στα μάτια του άλλου, δαίμονας», συμπλήρωσε. Καταλήγοντας ο κ. Τσίμας σημείωσε: «Έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση όπου η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους η ζωή σου ο θάνατός μου. Η επικράτησή μου προϋποθέτει την εξόντωσή σου. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Απ' αυτό πρέπει να βγούμε. Αυτή είναι η ευθύνη. Η ευθύνη είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και να τροφοδοτούμε τον φαύλο κύκλο της πόλωσης και της οξύτητας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Σκάι, Δημήτρης Δαμιανός υπογράμμισε: «Αυτό που έγινε είναι μια επίθεση άνανδρη, μια επίθεση κατά του Τύπου κατά της δημοκρατίας κατά όλων των δημοσιογράφων της χώρας, δεν είναι μία επίθεση κατά του Σκάι. Ενδεικτικό αυτού είναι τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης -και τα εκατοντάδες που έρχονται κι από άλλους δημοσιογράφους άλλων μέσων ενημέρωσης- αλλά και κυρίως από χιλιάδες πολίτες που από το πρωί έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό». Και πρόσθεσε: «Εννοείται πως οι δημοσιογράφοι του Σκάι, όπως όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα κι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, κατά καιρούς έχουν δεχθεί επιθέσεις όπως και σε άλλα μέσα ενημέρωσης έχει γίνει αυτό βεβαίως – δεν διεκδικεί κανείς ότι γίνεται μόνο σε αυτό το μέσο. Δυστυχώς είναι δύσκολη η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι από το πρωί σαν μια γροθιά έχουν καταδικάσει αυτή την επίθεση».

«Είναι μία ευκαιρία να θυμίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται δεν είναι δεκτικοί όλης αυτής της επίθεσης και πραγματικά είναι μία βόμβα η οποία εκτός του ότι ευτυχώς δεν είχε κανένα θύμα, δεν θα έχει και κανένα αποτέλεσμα στη συμπεριφορά των δημοσιογράφων και των εργαζομένων του Σκάι», κατέληξε ο κ. Δαμιανός.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Σκάι: «σήμερα, ο όμιλος ΣΚΑΪ δέχθηκε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της επίθεσης έμεινε ευτυχώς μόνο στις υλικές ζημιές. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτίριο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια». Ακόμη τονίζουν: «Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν να επιτελούν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία την δημοσιογραφική τους αποστολή».

«Όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ δεσμευόμαστε απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες μας ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη για την ενημέρωση, την πολυφωνία και τη δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Σκάι έχει αποκατασταθεί κι η υπόγεια διάβαση στη λεωφόρο Ποσειδώνος είναι ανοιχτή. Συνεργεία βρίσκονται στο χώρο του Σκάι προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!