Προσωπικές επιστολές του Βέρντι αγοράστηκαν από οίκο ευγηρίας!

Ογδόντα δύο επιστολές του Τζουζέπε Βέρντι προς τον επιστήθιο φίλο του και δημοσιογράφο, Opprandino Arrivabene, πωλήθηκαν σε δημοπρασία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο οίκος ευγηρίας με συνταξιούχους μουσικούς, που ίδρυσε ο Τζουζέπε Βέρντι, αγόρασε 82 προσωπικές επιστολές του Ιταλού συνθέτη, σε τιμή -ευκαιρία!

Η αλληλογραφία του Τζουζέπε Βέρντι με τον επιστήθιο φίλο του, Opprandino Arrivabene, είχε βγει και πέρυσι σε δημοπρασία - αλλά παρά το διεθνές ενδιαφέρον - δεν κατάφερε τελικά να πωληθεί, γιατί σύμφωνα με μία απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, θα έπρεπε να πωληθεί αποκλειστικά σε Ιταλό κάτοικο. Η απόφαση, εξαίρεσε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις συγκεκριμένες επιστολές, δίνοντας προβάδισμα στον Οίκο Ευγηρίας «Τζουζέπε Βέρντι», στο Μιλάνο, εκεί όπου ο Ιταλός συνθέτης και η σύζυγός του, έχουν ταφεί.

Αν και η τιμή εκκίνησης των επιστολών ήταν 150.000 ευρώ, ο οίκος ευγηρίας τις εξασφάλισε στην προνομιακή τιμή των 120.000 ευρώ. Ο οίκος δημοπρασίας, κάνει λόγο για επιστολές που αποτελούν μία «πλούσια μαρτυρία για τη ζωή και το έργο του Βέρντι» και εκτιμά ότι σε μία ανοικτή δημοπρασία, οι επιστολές θα μπορούσαν να πουληθούν για ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ.

Οι επιστολές είναι γραμμένες σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο, ενώ σε πολλές από αυτές, ο Βέρντι ανταλλάσσει αστεία με τον Arrivabene, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι για περισσότερα από 50 χρόνια. «Είναι πολύ εμπιστευτικές και ειλικρινείς οι επιστολές. Αναδεικνύεται μέσα από αυτές, ο άνθρωπος Βέρντι», επισήμανε ο μουσικολόγος, Alessandro Turba, ο οποίος διάβασε τις επιστολές.

Πηγή: protothema.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!