Πώς θα αποκτήσετε όμορφο «λευκό» χαμόγελο

Θέλετε λαμπερά, λευκά δόντια; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μήπως τα δόντια σας έχουν χάσει τη λάμψη τους εξαιτίας κίτρινων κηλίδων; Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ηλικίας, υπάρχουν όμως και αρκετές τροφές, ποτά, αλλά και στοματικά διαλύματα που μπορεί να λεκιάσουν τα δόντια σας.

Υπάρχουν αρκετές διορθωτικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε ή να απαλείψετε το φαινόμενο ώστε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό «λευκό» χαμόγελο, πέρα από το καθημερινό βούτρσισμα.

Πιθανότατα μπορείτε να απαλλαγείτε από τους επιφανειακούς λεκέδες μόνος σας. Ορισμένα προϊόντα για λεύκανση δοντιών στο σπίτι - ειδικά πακέτα, ταινίες, οδοντόκρεμες και διαλύματα - μπορεί να ελαφρύνουν τους λεκέδες. Τα προϊόντα λεύκανσης των δοντιών που διατίθενται σε ράφια φαρμακείων χρησιμοποιούν ήπιο λευκαντικό για να φωτίζουν τα κίτρινα δόντια. Οι οδοντόκρεμες χρησιμοποιούν λειαντικά και χημικά για την απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων.

Για βαθείς και επίμονους λεκέδες, θα χρειαστείτε τη βοήθεια οδοντιάτρου.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν σπιτικές μεθόδους, όπως τη μαγειρική σόδα και μια οδοντόβουρτσα για να λευκαίνουν απαλά τα δόντια στο σπίτι. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως μερικά τρόφιμα όπως το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια και τα καρότα ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν σάλιο που βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων φαγητού από τα δόντια σας.

Το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη είναι επίσης ένας τρόπος καθαρισμού των δοντιών, όταν το βούρτσισμα δεν είναι εφικτό, καθώς και αυτό ενεργοποιεί το σάλιο.

Επιπλέον, το σάλιο εξουδετερώνει το οξύ που προκαλεί τερηδόνα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!