Ποιοι καλλιτέχνες θα φορέσουν το γιλέκο της «σχεδίας»;

Καλλιτέχνες & άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για την πρώτη τους πώληση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών (και όχι μόνο) προβάρουν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας» και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για την πρώτη τους πώληση. Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, από το χώρο της μουσικής, ο Μάρκος Κούμαρης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Πάνος Μουζουράκης, η Μαριέττα Φαφούτη, η Πάολα Φωκά, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, αλλά και πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί, με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ανά χείρας, θα είναι αυτό το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου (12:00-13:00) σε κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

«Celebrity Selling» αλά ελληνικά


Στον κόσμο του κοινωνικού και εκδοτικού κινήματος που είναι το Διεθνές Δίκτυο Περιοδικών Δρόμου (INSP), κάθε χρόνο, η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου (International Vendors Week). Στο πλαίσιο, δε, αυτής, τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις ακριβώς για να αναδείξουν τους πρωταγωνιστές και την ουσία των εντύπων: Τον ίδιο τον άνθρωπο, τον πωλητή που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή.

Μία από τις πιο δημοφιλείς δράσεις, στις οποίες από το Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχει και το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία», είναι το (κατά την αγγλική) «Celebrity Selling», η πώληση, με άλλα λόγια, του περιοδικού, για μία ώρα, από επώνυμους συμπολίτες μας. Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και σημαντικοί συμπολίτες μας που διακρίνονται για το έργο τους ο καθένας στον δικό του χώρο (επιστήμη κ.λπ.) φορούν το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «σχεδίας» (ή του «The Big Issue» αν βρίσκονται στο Λονδίνο) και καταλαμβάνουν για μία ώρα ένα από τα πόστα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στις πωλήσεις. Κυρίως, όμως, έχουν και οι ίδιοι την ευκαιρία να γνωριστούν με τον τακτικό πωλητή της ημέρας, να μάθουν από πρώτο χέρι περισσότερα για τον καθημερινό αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή και να στείλουν, εντέλει, το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καθώς φέτος η διεθνής εβδομάδα πωλητών περιοδικών δρόμου καλύπτει την περίοδο από τη Δευτέρα 1 έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 12:00 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, επιβεβαιώνοντας ότι οι άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και γενικότερα πολλοί από τους συμπολίτες μας που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε «επώνυμους», έχουν επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα, είναι παρόντες και αλληλέγγυοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια δίκαιη κοινωνία.

Ποιοι θα φορέσουν το γιλέκο της «σχεδίας»;


Στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» θα φορέσουν οι συγγραφείς Αύγουστος Κορτώ (στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου) και Βασιλής Αλεξάκης (πλατεία Κολωνακίου), οι τραγουδιστές Μάρκος Κούμαρης των Locomondo (πλατεία Μοναστηρακίου), Πάνος Μουζουράκης (σταθμός μετρό Ακρόπολη), Νατάσσα Μποφίλιου (Σύνταγμα, έξοδος Μετρό), Μαριέττα Φαφούτη (Σύνταγμα, αρχές της Ερμού), Πάολα Φωκά (πλατεία Καπνικαρέας), οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου) και Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Μοναστηράκι, έξοδος οδού Αθηνάς), ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου (πλατεία Αγίας Ειρήνης) και η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου (Εξάρχεια).

Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους θα είναι στην ώρα τους και θα σας περιμένουν οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ ο πρώτος και Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας ο δεύτερος), η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα (Τσιμισκή και Π. Μελά), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διάσημος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού) και οι δημοσιογράφοι Χάρης Αρβανιτίδης (Τσιμισκή και Βενιζέλου), Στέφανος Διαμαντόπουλος (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), Κωστής Ζαφειράκης (Πλατεία Αγ. Σοφίας), Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη), Έλσα Ποιμενίδου (Τσιμισκή και Κομνηνών) και Στέφανος Τσιτσόπουλος (Μητροπόλεως και Αγ. Σοφίας).

Αυτό το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 ως τις 13:00, λοιπόν, προμηθευτείτε το αγαπημένο σας περιοδικό από τον αγαπημένο επώνυμο πωλητή της περιοχής σας!

«114 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org). Είναι το σύνθημα και της «σχεδίας».

Για περισσότερες πληροφορίες: Περιοδικό Δρόμου «σχεδία»
Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη
Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα
Τ: 2313 013605, 213 0231220
www.shedia.gr

ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι από την αντίστοιχη δράση του 2014 και του 2015. Κάποιοι από τους γνωστούς μας φίλους θα πουλήσουν «σχεδία» για δεύτερη ή και για τρίτη ακόμη φορά!
sxedia m

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!