Πήγαιναν Θεσσαλονίκη και προσγειώθηκαν στη Ρουμανία!

Oι επιβάτες της πτήσης Λονδίνο - Θεσσαλονίκη της Ryanair επιστρέφουν με έκτακτη πτήση της Aegean
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ακύρωση δέκα πτήσεων μέχρι σήμερα το πρωί έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με εκατοντάδες επιβάτες να έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιτωρία, ενώ πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Όμως, λόγω χαμηλής νέφωσης η πτήση της Ryanair από το Λονδίνο δεν κατευθύνθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας, αλλά σε εκείνο της Τιμισοάρα.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι 201 επιβάτες της πτήσης, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και βρέφη περιμένουν ακόμα και τώρα στο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση.

«Μετά από παράπονα ορισμένοι επιβάτες έφυγαν οδικώς με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι παγωμένα και το ταξίδι διαρκεί 22 ώρες σε ένα λεωφορείο χωρίς θέρμανση. Ορισμένοι επιλέξαμε να μείνουμε εδώ», τονίζει επιβάτης της πτήσης, ενώ δημοτική σύμβουλος του δήμου Νεάπολης - Συκεών καταγγέλλει: «Μας πέταξαν πάνω από 200 άτομα, όλων των ηλικιών, στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα χωρίς να μας εξασφαλίσουν την αυριανή μας μετακίνηση. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρουμανικές αρχές έχουν υποχρεώσει τους επιβάτες της πτήσης να παραμένουν σε έναν μικρό διάδρομο αναμονής του αεροδρομίου, όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Η πτήση που προσγειώθηκε τελικά στην Τιμισοάρα δεν ήταν η μοναδική που δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης. Οσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

Με πτήση της Aegean επιστρέφουν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες

Mε έκτακτη πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όσοι επιβάτες παραμένουν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Υστερα από συνεννοήσεις μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι και του υπουργείου Μεταφορών, θα μισθωθεί αεροσκάφος της Aegean από Αθήνα ώστε να μεταβεί στην Τιμισοάρα και να παραλάβει τους Έλληνες επιβάτες. Πρόκειται για 100 άτομα από τα συνολικά 201 που επέβαιναν στην πτήση από Λονδίνο. Οι υπόλοιποι επιστρέφουν με λεωφορεία.

Η πτήση θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12.30 και από την Τιμισοάρα στις 15.00 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!