Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

Ο ξεχωριστός τραγουδοποιός ήταν 68 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1953 στον Πειραιά.

Καταξιωμένος σχεδιαστής επιπλοποιός με σπουδές στο Μιλάνο έκανε την εμφάνισή του στη δισκογραφία το 1986 με το δίσκο «Όταν καθόμαστε σπίτι».

Ο ίδιος ανέφερε σχετικά με την εξέλιξή του σε συνεντεύξεις του:

«Από τον πρώτο δίσκο που έκανα στη Λύρα ακούει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το Βράδυ Σαββάτου και μου λέει το θέλω. Με πήρε πρώτα ο Αχιλλέας Θεοφίλου και μετά ο Βασίλης. Άρχισε να ακούγεται το όνομά μου. Μου λέει ο Αντώνης ο Τουρκογιώργης να κάνουμε και άλλο δίσκο…Κάνουμε δύο...

Του στέλνω τα κομμάτια από το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου». Μου λέει, ρε συ, εδώ κάτι γίνεται. Λες άλλα πράγματα, Χρήστο. Έλα να τα πεις. Τα λέω, αρχίζει ο Αντώνης να τα πηγαίνει σε εταιρείες.
Αλλά απαντούν όλοι όχι. Δεν καταλαβαίνουν, μου λέει.

Έρχεται μια μέρα να πάρει έπιπλα ο Γιώργος Πολυχρονίου με τη Μάγκυ. Μου λέει: Έχεις τίποτε, δώσε. Τους αρέσουν και τα πηγαίνουν στη Sony, στη μόνη όπου δεν είχε πάει ο Αντώνης».

Κάπως έτσι κυκλοφορεί το τέταρτο προσωπικό του άλμπουμ το 1992 και οι μετοχές του Χρήστου Κυριαζή εκτοξεύονται. Εκεί είναι, εκτός από το Μου θυμίζεις τη μάνα μου, το Έχω κλάψει, Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια, το Επιμένω, η εκπληκτική Φυλακή... Ένας δίσκος γεμάτο επιτυχίες που άντεξαν. 

Το 1994 ήρθαν: Η αγάπη είναι μία, Το πουλόβερ, Στο μυαλό μου είσαι...

Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’90 θα κυκλοφορήσουν τέσσερα ακόμη άλμπουμ που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη φλέβα του τραγουδοποιού, με τον ξεχωριστό ψαγμένο άλλα και άμεσο συνάμα βιωματικό στίχο και τις ταιριαστές μελωδικές «αφηγηματικές» γραμμές.

Άφησε αρκετά δυνατά τραγούδια ο Χρήστος Κυριαζής με δικό του αποτύπωμα και χαρακτήρα.

Κάποια τα ερμήνευσαν και άλλοι γνωρίζοντας επιτυχία, όπως: Κυριακή απόγευμα με τον Βασίλη Λέκκα,  Το μπρικάκι με τον Γιώργο Μαργαρίτη και φυσικά το Βράδυ Σαββάτου με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ωραίος τροβαδούρος...Έδωσε τη μάζη του με τον καρκίνο και λύγισε. Κρίμα! 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!