Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Κορδάλης

Είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στην Γερμανία με δυνατές επιτυχίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Κώστας Κορδάλης γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στην Ελάτεια της Φθιώτιδας. Άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 7 χρονών ενώ κρατούσε και μπουζούκι που του έμαθε ο πατέρας του ο Λουκάς. Σε ηλικία 16 χρονών πήγε στην Φρανκφούρτη και γράφτηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε για να μάθει γερμανικά. Μετά το γυμνάσιο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο.

Γνώρισε την πρώτη του επιτυχία το 1965 με τη διασκευή τραγουδιών του Έλβις Πρίσλεϊ που αποτελούσε πρότυπό του. Οι πρώτες σημαντικές του επιτυχίες ακολούθησαν το 1973. Έγινε πασίγνωστος στην Γερμανία με τα τραγούδια του την δεκαετία του 1970 και μετά. Στιγμές όπως όπως το «Αννίτα», ο «Ίκαρος» και όχι μόνο ακούστηκαν αρκετά και μπήκαν ταυτόχρονα στα τοπ της Αυστρίας, της Ελβετίας και σε άλλες γειτονικές χώρες. Σταθερή η παρουσία του στα Γερμανικά charts και την τηλεόραση. 

Το 2004, μετά τις επιτυχίες της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου έγραψε και τραγούδησε το «Βασιλιάς Όττο», αφιερωμένο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τον τρανό Γερμανό προπονητή τους.

Κατά την διάρκεια των πρώτων ετών της ελληνικής κρίσης το 2011, ο ίδιος από τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και τις συνεντεύξεις του κυρίως στην γερμανική ΒΙLD, κατακεραύνωνε όσους αποκαλούσαν τους Έλληνες τεμπέληδες και σπάταλους.

Μαζί με την γυναίκα και τα τρία παιδιά του, τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!