Πέθανε ο Τάσος Μενεμενόγλου των Αέρα Πατέρα και του Ash in Art

Ένας ακούραστος άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Στην αιωνιότητα πέρασε ένας ακούραστος άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε ηλικία 53 ετών. Υπήρξε πολύ δραστήριο και δημιουργικό άτομο με πολλές πρωτοποριακές ιδέες και μεγάλη οργανωτική ικανότητα. Μια αθόρυβη φιγούρα της πόλης αλλά με πολλή δράση πίσω του.

Ο Τάσος Μενεμενόγλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σουρεαλιστικού συγκροτήματος Αέρα Πατέρα στο οποίο συμμετείχε ως συν-τραγουδιστής. συν-συνθέτης και μπασίστας στους δύο πρώτους δίσκους τους «Φέρτε Τα!» του 1994, σε βινύλιο και «Αεραλάνδη» του 1998, σε cd. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2001ως τραγουδιστής του συγκροτήματος των Αέρα Πατέρα είχε ανοίξει την συναυλία των UB 40 στον Λυκαβηττό.
Tasos Menemenoglou LAST
Ωστόσο το μεγάλο έργο της ζωής του ήταν το Ash in Art, ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο, που δημιούργησε αμέσως μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα το 1998, με σύνθημα «Μπες στην Ομάδα.

Η έδρα της σχολής ήταν αρχικά σ’ένα νεοκλασικό στους Αμπελόκηπους. Εν συνεχεία, το 2002 μετακόμισε στις αρχές της Λ. Βουλιαγμένης επίσης σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο έναντι του Club 22, επί Μάκη Σαλιάρη και τα τελευταία 10 χρόνια στο κτίριο της οδού Ηρακλέους 10, έναντι του σταθμού μετρό Συγγρού - Φιξ. Στο «Ash in Art» είχε δημιουργήσει ένα σχολείο τέχνης, γεμάτο ζωή, με μαθητές, όπου παραδίνονταν μαθήματα μουσικής, χορού, εικαστικών, φωτογραφίας, κινηματογράφου, θεάτρου, χειροτεχνίας. O ίδιος παρέδιδε μαθήματα μουσικού παραγωγού.
Ash in Art
Επίσης διοργάνωνε συχνά εκδρομικές αποδράσεις ανά την Ελλάδα με την φωτογραφική ομάδα της σχολής και περιπάτους στην Αθήνα, όπως την πιο πρόσφατη στα Εξάρχεια στα μέρη του Παύλου Σιδηρόπουλου, της Κατερίνας Γώγου και του Νικόλα Άσιμου.

Τα καλοκαίρια οργάνωνε πολλές κινηματογραφικές προβολές στην ταράτσα της σχολής Ash in Art – Taratsa και live με θέα την Ακρόπολη, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο στο ισόγειο της σχολής. Ήταν ο ίδιος μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου. Συμμετείχε επίσης με την ομάδα χειροτεχνιών σε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ και παζάρια δίσκων. To τελευταίο d.j. set του έγινε στο Vinyl is Back την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.
Tasos Mene
Όλα τα χρόνια της ζωής του διατήρησε επαφή με την μουσική. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ραδιοφωνικού σταθμού Rock Fm στα τέλη των 80ς και ακολούθως συνέχισε ως παραγωγός του Ηχώ Fm το 1989. Αργότερα έκανε pr στην Didi Music – Big Star Promotion δουλεύοντας σε αρκετά Rockwave Festival. Επίσης δούλεψε στο εμπορικό τμήμα του μουσικού περιοδικού «Δίφωνο» και στο ξεκίνημα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με ιδιαίτερες διαφημιστικές επιδόσεις. Στην τρίτη περίοδο του Ash in Art ίδρυσε το web ραδιοφωνικό σταθμό Eclectic Radio με μουσικές επιλογές του και συμμετοχές από μαθητές του Ash in Art, ένας σταθμός που εξέπεμπε από το κτίριο που στεγαζόταν η σχολή.

*Κηδεύεται τη Δευτέρα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου στις 11.15 το πρωί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!