Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

(VIDEO) Είχε γράψει μεταξύ άλλων το «Κόκκινο γαρύφαλλο» με τον Πάριο και την Αλεξίου και το «Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός» με τον πρώτο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Μεγάλες διεθνείς συνεργασίες στο ενεργητικό του με καλλιτέχνες όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ αλλά και ξεχωριστούς ντόπιους ερμηνευτές σαν τον Γιάννη Πάριο, τη Μαρινέλλα, τον Διονυσίου, την Γαλάνη τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Λίτσα Διαμάντη, τον Πασχάλη, την Χριστιάνα κ.ά.

Με δυτικό αέρα οι συνθέσεις, αρκετές εκ των οποίων ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν: Κόκκινο γαρύφαλλο, Είσαι μια συνήθεια, Είσαι Θεός, Και καλύτερα, Εξ επαφής, Όλα για τον έρωτα, Ποτέ ποτέ ποτέ (τα δύο τελευταία με τον Πάριο και τη Δήμου) κ.ά. 

Διαβάζω πως είχε για ορμητήριο την Ολλανδία όπου μεταξύ άλλων διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!