Πέθανε ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος

Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/07/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έφυγε» ο Θοδωρής Γραμμένος


Σε ηλικία 78 ετών έφυγε την Δευτέρα 1 Ιουλίου από τη ζωή ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος. Είχε γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου 1941.

Ο Θοδωρής Γραμμένος συνεργάστηκε με δημιουργούς όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που το 1990 ηχογράφησε έξι τραγούδια με λόγια του Γραμμένου, σε μουσική δική του, στον τελευταίο δίσκο του «Ο άγνωστος θεός», αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με τον οποίο συνυπέγραψε έναν ολόκληρο δίσκο με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Χάρτινα δεσμά».

Τα τελευταία τραγούδια του Θοδωρή Γραμμένου κυκλοφόρησαν το 2016 σε μουσική του Θόδωρου Δερβενιώτη σε ένα cd με τίτλο «Το τραγούδι το δικό μας».

Ήταν δεκαπέντε ανέκδοτες μελωδίες του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη, πάνω στις οποίες μπήκαν στίχοι του Γραμμένου και τραγούδησαν οι Μάνος Παπαδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Κοντογιάννης, Σοφία Παπάζογλου και Σταύρος Αβράμογλου.

Στίχους του Γραμμένου τραγούδησαν επίσης ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Άντρη Κωνσταντίνου, ο Μαρίνος Καρβέλας, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης junior και o Ηλίας Μακρής με την Γλυκερία.

Με ένα σύντομο μήνυμα στη σελίδα του στο facebook ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα στιχουργό:

«O λαϊκός ποιητής Θοδωρής Γραμμένος, του οποίου είχα την τύχη και την τιμή να τραγουδήσω τα τραγούδια του σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, έφυγε από κοντά μας πριν 2 ημέρες. Αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Θοδωρή καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων!!»

Η κηδεία του Θοδωρή Γραμμένου θα γίνει την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!