Πέθανε ο «Mr Playboy» Χιου Χέφνερ

Σε ηλικία 91 ετών, έφυγε από φυσικά αίτια στην έπαυλή του ο ιδρυτής του γνωστού περιοδικού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος εποχής για το Playboy καθώς ο άνδρας που βρέθηκε πίσω από το περιοδικό που αποτέλεσε... συντροφιά για τους άνδρες πολλών γενεών πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Χιού Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο και έγινε εκατομμυριούχος όταν είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Playboy το 1953.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

«Ο Χιου Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια σήμερα, στο σπίτι του, την Έπαυλη Playboy, περιτριγυρισμένος από αγαπημένους του», επιβεβαίωσαν συνεργάτες του λίγο αργότερα.
tweet-xefner-ena.JPG
Ο γιος του Κούπερ, που είναι δημιουργικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy, δήλωσε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

Τον χαρακτήρισαν «ηδονιστή» και εκείνον που ξεκίνησε την σεξουαλική επανάσταση την δεκαετία του 1950. Έχτισε μια αυτοκρατορία, εκτός των εκδόσεών του, με κλαμπ, επαύλεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που όλα είχαν σύμβολο το χαρακτηριστικό κοστούμι με το κουνελάκι με το παπιγιόν.

Όταν ξεκίνησε να εκδίδει το Playboy, το 1953, στην αμερικανική τηλεόραση δεν επιτρεπόταν να ακούγεται καν η λέξη «έγκυος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Associated Press. Εκείνος έβγαλε περιοδικό για το σεξ, που περιείχε μεταξύ άλλων και γυμνές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό (που είχαν ληφθεί χρόνια πριν). Το περιοδικό του σύντομα έγινε «απαγορευμένος καρπός» για τους Αμερικανούς έφηβους και «βίβλος» για τους άντρες με χρόνο και χρήμα, με την κυκλοφορία του να φτάνει τα 200.000 φύλλα μέσα σε ένα χρόνο και το ένα εκατομμύριο μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια. Την δεκαετία του 1970 πωλούσε περισσότερα από επτά εκατομμύρια φύλλα και ήδη κυκλοφορούσαν τότε το Penthouse και το Hustler.

Όταν ρωτήθηκε από τους New York Times το 1992 για ποιο επίτευγμά του ήταν περισσότερο υπερήφανος, ο Χέφνερ είχε απαντήσει: «Για το ότι άλλαξα την συμπεριφορά απέναντι στο σεξ. Ότι οι καλοί άνθρωποι μπορούν να ζουν μαζί τώρα. Ότι "απολύμανα" την έννοια του προγαμιαίου σεξ. Αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Επί δεκαετίες ο Χιου Χέφνερ κάπνιζε πίπα και φορώντας μια μεταξωτή πιτζάμα ήταν ο διοργανωτής ενός ατέλειωτου πάρτι με διάσημους και μοντέλα του Playboy. Όπως έχει δηλώσει, έχει κάνει σεξ με χίλιες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν στο εξώφυλλο των περιοδικών του.

Μέχρι την δεκαετία του 1970 είχε φύγει ελάχιστες φορές από το Σικάγο, όπου είχε ήδη δημιουργήσει την έπαυλή του, ενώ αργότερα αγόρασε ακόμα μία στο Λος Αντζελες, είχε ένα ιδιωτικό τζετ DC-9 που ονομαζόταν «The Big Bunny» και παρουσίαζε ένα τηλεοπτικό σόου με τίτλο «Playboy After Dark».

Μεταξύ των διασήμων που πέρασαν από τις σελίδες του, είναι η Ντριου Μπάριμορ, η Φάρα Φόσετ και η Λίντα Έβανς, ενώ δεκάδες είναι εκείνες που πρώτα έκαναν εξώφυλλο στο Playboy και μετά έκαναν καριέρα.

Από την ζωή του πάντως, δεν έλειψαν και οι σκοτεινές σελίδες, με καταγγελίες για βιασμούς, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν τον στενό του φίλο Μπιλ Κόσμπι, με τον Χέφνερ πάντως να δηλώνει το 2014 πως «ποτέ δεν θα ανεχόταν τέτοια συμπεριφορά».

Η προσωπική ζωή του Χέφνερ ήταν επίσης εξαιρετικά ταραχώδης. Το 1949 παντρεύτηκε την Mildred Williams και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1958. Τον Ιούλιο του 1989 παντρεύτηκε την Kimberley Conrad που ήταν τότε η Playmate της χρονιάς, στα 27 της χρόνια και απέκτησε και μαζί της άλλα δύο παιδιά. Όταν τον ρώτησαν αν θα κάνει μπάτσελορ πάρτι, απάντησε αφοπλιστικά: «Το κάνω εδώ και 30 χρόνια, γιατί να το κάνω τώρα»; Αρχίσαν να ζουν χωριστά το 1998 και επισήμως πήραν διαζύγιο το 2010, ώστε την επόμενη χρονιά ο Χέφνερ να παντρευτεί την 24χρονη Κρίσταλ Χάρις, επίσης πρώην Playmate. Ο γάμος αναβλήθηκε αρχικά αλλά έγινε τελικά το 2012.

Πηγή: protothema.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!