Πέθανε ο Γιώργος Ροϊλός

Μετά από δεκατρείς μήνες σκληρής μάχης, έφυγε από κοντά μας ο ξεχωριστός μουσικός Γιώργος Ροϊλός.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/11/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Γιώργος Ροϊλός έφυγε από τη ζωή χθες 15 Νοεμβρίου, ύστερα από πολύμηνη μάχη για τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4.00 στον Ιερό Ναό Παντοβασίλησσας στη Ραφήνα.

Ο Γιώργος Ροϊλός ξεκίνησε τη μουσική του πορεία το 1967, ως αυτοδίδακτος ντράμερ και έκτοτε κατέκτησε την ελληνική μουσική σκηνή μέσα από ένα πλήθος αξιόλογων συνεργασιών με ολόκληρο το ελληνικό μουσικό στερέωμα. Έχει παίξει σε κάθε γωνιά του κόσμου για την ομογένεια, συνοδεύοντας μεγάλους καλλιτέχνες και έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, παίζοντας ελληνική μουσική και Jazz.

Το πάθος του για τη μουσική και το φυσικό του ταλέντο, σε συνδυασμό με τις μετέπειτα μουσικές του σπουδές, δίπλα στον Αλέξανδρο Αινιάν και στο Απολλώνιο Ωδείο με καθηγητή τον Αλέκο Λασκαρίδη, του εξασφάλισαν μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία.

Τις πρώτες του εμφανίσεις με διάφορα συγκροτήματα στα Αθηναϊκά clubs, διαδέχθηκε η συνεργασία του με το Γιώργο Μυρογιάννη στο Jazz club της Κηφισιάς και αργότερα ακολούθησαν εμφανίσεις στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της εποχής («Χάραμα», «Όμορφη νύχτα», «Διογένης», «Ρεξ», «Αστέρια», «Φαντασία», «Δειλινά»), οπού συνεργάστηκε με εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως: Βασίλη Τσιτσάνη, Τζένη Βάνου, Δούκισσα, Ρίτα Σακελαρίου, Μητροπάνο, Πάριο, Καρρά, Σαββόπουλο, Νταλάρα, Βανδή, Άντζελα, Μοσχολιού, Γλυκερία κ.ά.

Καταξιώθηκε ως ένας session μουσικός, με ανεξάντλητη ενέργεια για τη δουλειά του, μπαίνοντας πολλές φορές στο studio για ολόκληρα 24ωρα χωρίς να κουράζεται. Η επαγγελματική του ενασχόληση, από το 1985, με όλα τα είδη κρουστών, είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή του σε πάνω από 12.000 τραγούδια της εγχώριας δισκογραφίας. Έχει συνοδεύσει μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές όπως Γλυκερία, Μητροπάνο, Κανελλίδου, Νταλάρα, Πάριο, Καζαντζίδη, Μαρινέλα, Τερζή, Ρουβά, Βανδή, Καρρά, Σαββόπουλο, Βοσκόπουλο, Διονυσίου, και πλήθος άλλων.

Ως μουσικός κρουστών έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους, σε διεθνές επίπεδο, συνθέτες όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Νικολόπουλο, Μαρκόπουλο, Πλέσσα, Ζαμπέτα, Παπαθανασίου, Σπανό, Μικρούτσικο, Θεοφάνους, Νίκο Τερζή, Γιάννη Καραλή, Στέλιο Φωτιάδη, Μουσαφίρη, Χρυσοβέργη, Φοίβο, Χατζηνάσιο, Παπαδημητρίου, Βαρδή, Bregovic.

Πηγή: http://giorgosroilos.gr

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!