Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βόγλης έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/04/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο 79χρονος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις για ειλεό και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου, έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Ο Γιάννης Βόγλης σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι» και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» το 1966, ενώ σημαντική ήταν η ερμηνεία του στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο». Έγινε γνωστός με τη φράση «Στάσου μύγδαλα!».

Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο με πολλούς ακόμη αξιόλογους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολομού και για μια πενταετία εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ. Υπήρξε ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Ανατολή». Συνεργάστηκε ακόμη με το θέατρο «Πράξη» της Μπέτυς Αρβανίτη.

Ο Γιάννης Βόγλης είχε τιμηθεί από πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής ενώ έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

Από το 2000 μέχρι το 2005 πήγε στην Κύπρο ως καλλιτεχνικός διευθυντής στους Οργανισμούς Ε.Θ.Α.Λ. της Λεμεσού και του θεάτρου «Σκάλα» της Λάρνακας. Τον Οκτώβριο του 2009 επιλέχτηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θέση που διατήρησε ως το Δεκέμβριο του 2011.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!