Πέθανε ο Δημήτρης Πολύτιμος. Μουσικός με γερή κράση και ιστορία

Ήταν 88 ετών
Από την έκδοση «Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock την οποία προλογίζει ο Δημήτρης Πολύτιμος) Από την έκδοση «Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock την οποία προλογίζει ο Δημήτρης Πολύτιμος)
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Άνθρωπος με γερή κράση, τρομερή λογική, φιλοσοφημένος, με τη ροκιά μέσα του. Έπαιξε μουσική με την ψυχή του και ήταν ενεργός έως το τέλος.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου, σε ηλικία 88 ετών, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό και μετά από εγχείρηση που έκανε στο παχύ έντερο περίπου προ διμήνου. Ωστόσο το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφερε ότι «ήταν ξαφνικό για μας».

Ήταν ενεργός πιανίστας μέχρι το τέλος. Επίσης επί σειρά ετών ήταν καθηγητής μουσικής.

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Ιανουαρίου 1933 και σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Τα καλύτερα του χρόνια τα έζησε στο Παγκράτι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ζούσε στο Μαρούσι στα σύνορα με το Χαλάνδρι, έναντι του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αν και συνδέθηκε με την rock μουσική και ήταν από τους πρωτοπόρους της στην χώρα μας καθότι ιδρυτής του πρώτου rock συγκροτήματος, των M.G.C. η μεγάλη του αγάπη ήταν η Jazz. Ήταν ο άνθρωπος που διέκρινε το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου ως περφόρμερ και τον παρότρυνε από μπασίστας να γίνει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. Η κοινή τους πορεία και φιλία μετρά περισσότερες από 6 δεκαετίες.
MGC Με τους M.G.C. τελευταίος δεξιά

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν ο άνθρωπος που ήραν παρόντας στα μεγάλα rock μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα. Έπαιξε με τους M.G.C. ανοίγοντας την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, συμμετείχε στην ισοτρική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Η Ποπ στην Αθήνα» το 1971, με τους Εξαδάκτυλος, στο δίσκο «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979, στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του Δ. Πουλικάκου το 1976, στην ιστορική συναυλία «Crazy Love στου Ζωγράφου» και στο δίσκο επίσης του Δ. Πουλικάκου με φίλους το 1979, έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο και τις «Blues Πέμπτες» την περίοδο 1979-82, ενώ έπαιξε blues επιπέδου με τους Drifting Around επί μια δεκαετία (1995-2004) με τους Ανδρέα Γκομόζια, Ερρίκο Κακαρά, Μάκη Σιάτρα (αρχική σύνθεση).
DSC 8686 Με τους Socrates

Επίσης έβαλε το στίγμα του ως ηθοποιός στην θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδούν Ακόμη» (1979).

Η αδερφή του Πολυτίμη Πολύτιμου ήταν συμφοιτήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη δραματική σχολή και αποφοίτησαν μαζί. Ο Δ. Πολύτιμος εγκατέλειψε τις σπουδές Φυσικής για χάρη της μουσικής. Υπήρξε ελεύθερο πνεύμα. Η ψυχραιμία, η ευθύτητα και ο ρεαλισμός του ήταν παροιμιώδης. Συνήθιζε να σημειώνει τα πάντα ως άκρως οργανωτικός τύπος για να μην ξεχάσει τίποτε απ’ όσα είχε να κάνει μέσα στην ημέρα.
Drifting Around by Kanello 24.09.16 Στο reunion των Drifting Around στο φεστιβάλ βινυλίου Vinyl is Back, στο Μουσείο Αυτοκινήτου, 24.9.2016

Είχε μια υπέροχη γυναίκα την Έφη και μια κόρη που υπεραγαπούσε, την Νίνα που επίσης ασχολείται με την μουσική. Αλλά και ένα ξεχωριστό σκυλί στο παρελθόν, την Ρίτα, που η κίνηση της είχε κάτι από την ελευθερία ενός αλόγου όταν τρέχει.

Στον στενό του φιλικό περιβάλλον εκτός του φίλου και συνεργάτη Δημήτρη Πουλικάκου, ήταν οι Αλέξανδρος Μυλωνάς, Πάνος Κουτρουμπούσης, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιάννης Πετροπουλάκης (ο πρώτος μπασίστας των M.G.C.), Απόστολος Δοξιάδης, Θέμος Κατσαρός. Με τον Δ. Πουλικάκο γιόρτασαν 56 χρόνια φιλίας σε μια μεγάλη συναυλία με φίλους στο “Gagarin 205” στις 24 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα 47 χρόνια Μήτσος και 49 χρόνια Δημήτρης Πολύτιμος».
DSC 8695Εξώφυλλο στο περιοδικό «Μουσική»

Οι πολιτικές του πεποιθήσεις είναι αινιγματικές καθότι έχει δηλώσει προσωπικά στον υπογράφοντα ότι «ανήκει στη δεξιά, από συμπαντικής άποψης».

Προσωπική του επιθυμία είναι να γίνει καύση κάτι που θα πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα την Τρίτη το πρωί.



*Η κεντρική φωτο είναι από την έκδοση «Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock» του Ogdoo Music Group την οποία προλογίζει ο Δημήτρης Πολύτιμος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!