Πέθανε ο Δημήτρης Παπαποστόλου

(VIDEO) Ένας μαέστρος της μουσικής και του ποδοσφαίρου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ο σεμνός συνθέτης, μαέστρος και ερμηνευτής Δημήτρης Παπαποστόλου.

Είχε ασχοληθεί με τη θρησκευτική μουσική, ενώ υπήρξε επιθετικός ποδοσφαιριστής και αθλητής στίβου του Παναιτωλικού στη δεκαετία του '60, του οποίου έγραψε αργότερα τον ύμνο.

Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου, το 1990 στο δίσκο του «Τα Πάθη» που κυκλοφόρησε από την CBS. Την περίοδο 1983 - 93 εξέδωσε 7 άλμπουμ με πρώτο το «Επιμύθιο» το 1983 σε δική του μουσική και ερμηνεία.

Ο Δημήτρης Αθ. Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Περάτωσε στο Αγρίνιο τις σπουδές μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και αργότερα στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική. Διακρίθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής, τόσο της μικτής χορωδίας «Ορφεύς» Αγρινίου, όσο και της «Πειραματικής Χορωδίας» και του Συνόλου οργάνων «Ρrο Αrte».

Τον Απρίλιο του 1973 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου δημιούργησε το συγκρότημα «Ελληνικός Απόηχος» (Πανεπιστήμιο Μαίρυλαντ) παρουσιάζοντας κυρίως αντιστασιακά τραγούδια απαγορευμένα στην τότε Ελλάδα. Το 1974 κυκλοφόρησε στην Αμερική τον δίσκο «Cyprus 74» διαθέτοντας τα έσοδα για την ανακούφιση των Κυπρίων προσφύγων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976.

Έχει γράψει πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Συνέθεσε επίσης Λειτουργία με οργανική συνοδεία («Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία»), που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1988 σε μορφή ορατόριου (στο ανοικτό θέατρο της Καλαμάτας) από τον «Ορφέα Τριπόλεως» και άλλες 5 ελληνικές χορωδίες. Το ίδιο έργο παίχτηκε στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 1989.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!