Πέθανε ο Δημήτρης Μαρινάκης, ντράμερ των Πελόμα Μποκιού

Ήταν 73 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε, σήμερα το απόγευμα, από τη ζωή ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Δημήτρης (Τάκης) Μαρινάκης, σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Εδώ και μια εβδομάδα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο, όπου έκανε τις τελευταίες χημειοθεραπείες. Στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του Ευρύκλεια και τα δυο παιδιά του, μουσικοί επίσης, ο Γιαννής που παίζει βιολοντσέλο και η Χριστίνα που είναι πιανίστα. Η υγεία του είχε επιβαρύνθηκε εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Ο Δημήτρης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός που πήρε Δίπλωμα Κρουστών στην Ελλάδα, από το Ωδείο Αθηνών σε νεαρή ηλικία. Εδώ και πολλά χρόνια είχε αφοσιωθεί στην κλασσική μουσική όπου έκανε με λαμπρή πορεία στην οποία έπαιξε πολλούς κλασικούς μεταξύ αυτών, έργα του Ιάνη Ξενάκη. Είχε σχηματίσει στα τέλη της δεκαετίας του ’90 το σχήμα κρουστών «Σείστρον», που αποτελούσαν επίλεκτοι μουσικοί, με το οποίο έδωσε συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής και το Παλλάς.

ΠελόμαΟ Δημήτρης Μαρινάκης διακρίνεται δεξιά με τους Πελόμα Μποκιού, στο εξώφυλλο του μοναδικού μεγάλου δίσκου τους.

Οι εναπομείναντες Πελόμα Μποκιού, ο Νίκος Δαπέρης που ζει στην Αγγλία, ο Γιώργος Στεφανάκης και ο Νίκος Λογοθέτης, που ήρθε από την Κίνα όπου βρισκόταν εκείνο τον καιρό καθώς ταξιδεύει ανά τον κόσμο, είχαν μια τελευταία επικοινωνία κατ’ ιδίαν μαζί του πριν λίγες εβδομάδες, όταν τον επισκέφτηκαν στο σπίτι που διέμενε τότε στο Βύρωνα.

Ο Δημήτρης Μαρινάκης είχε εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Νέα Μάκρη, όπου είχε δημιουργήσει το δικό του στούντιο, στο οποίο έκανε πρόβες και ηχογραφούσε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον οργανίστα των Πελόμα Μποκιού Γιώργο Στεφανάκη μας είπε:

«Έχασα τον αδερφό μου. Έτσι ένοιωθα τον Δημήτρη. Τον γνώρισα έφηβος όταν έφυγε ο Λογοθέτης από το γκρουπ, ο οποίος ήταν μαθηματικός και δεν θα ακολουθούσε την μουσική και οι Πελόμα τότε έψαχναν ένα οργανίστα. Με πρότεινε να πάω μαζί τους ο κιθαρίστας Λάκης Ζώης. Η πρώτη μας πρόβα έγινε στο κλαμπ Hobby. Εκεί πρωτοσυνατήθηκα με τον Δημήτρη και αμέσως γίναμε φίλοι και συμπαίκτες στο γκρουπ. Ήταν τεράστιος μουσικός. Σκέψου ότι έγραψε κοντσέρτα με μαρίμπα.»

Vlaxakis MarinakisΟ Δημήτρης Μαρινάκης με τον Θοδωρή Βλαχάκη των Magic de Spell στο Κύτταρο 5 Νοεμβρίου 2021, στην παρουσίαση του βιβλίου «Πρωτοπόροι του Ελληνικού Rock».

*Ο Δημήτρης Μαρινάκης κηδεύεται αύριο στη Ραφήνα, στην Παντοβασίλισσσα, στις 2 μ.μ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!