Πέθανε ο επιχειρηματίας Άγγελος Ντάβος, εμβληματική μορφή της βιομηχανίας τροφίμων

Ήταν ο «μπαμπάς» της Serenata και της Κουκουρούκου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O δημιουργός του ομίλου Bingo και σήματα όπως Serenata, Κουκουρούκου, Melo, Amaretti και Chipita, που γνώρισαν διακρίσεις σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα τους, με εξαγωγές σοκολάτας ακόμα και στην πατρίδα τους την Ελβετία καθώς και με βραβεία εξαγωγών, άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Τρίτης.

Ο Άγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Ήταν το 4ο παιδί μιας οικογένειας με 8 παιδιά. Απόφοιτος δημοτικού διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.

Από ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη, όπου εργαζόταν μαζί με την έγκυο σύζυγό του και έφτιαχναν γκοφρέτες, κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με σημαντικές εταιρείες και εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, όπου οι διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.

Η επιχειρηματική του αξία αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων). Παράλληλα το στοιχείο που έκανε τον Άγγελο Ντάβο να ξεχωρίζει ήταν η ευρηματική και πρωτοποριακή επιχειρηματική του προσέγγιση, η παροχή μοναδικών παροχών στο προσωπικό του, το συνεργατικό μοντέλο που προώθησε ως manager και η προσωπική σχέση του με κάθε εργαζόμενο στις εταιρείες του.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.
bingo group

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!