Παγκόσμιος έρανος για να πάει η Ολυμπιακή ομάδα στο Ρίο

Πέρασαν 11 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Λίγα χρόνια μετά τη γιορτή ακολούθησε η οικονομική κρίση, η παρακμή κι η θλίψη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτά διαβάζουμε έκπληκτοι στο sportit.gr. Και το άρθρο συνεχίζει:

Εκείνη η Ελλάδα και η σημερινή είναι δύο παράλληλες γραμμές.

Παρακμή είναι να σκεπτόμαστε αν θα μπορεί η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στους Αγώνες του Ρίο. Γι’ αυτό το σκοπό γίνεται έρανος, ώστε να προετοιμαστούν οι Ελληνες αθλητές που πρόκειται ή ελπίζουμε να κατορθώσουν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Προφανώς, θα είναι εκεί κάποιοι, ακόμη κι αν στερέψει τραγικά η κάνουλα της χρηματοδότησης για τον ελληνικό αθλητισμό. 

Όποιος υποστηρίξει ότι προέχουν θέματα ζωτικής σημασίας έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και η Pledge Sports που κινεί τον διαδικτυακό έρανο για τους Ελληνες αθλητές, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η χώρα, στην οποία η υφήλιος χρωστά την ύπαρξη του αθλητισμού.

Η πλατφόρμα που υποστηρίζει ότι ασχολείται με την εξεύρεση χορηγιών στους αθλητές (διενεργεί παράλληλα κι άλλους εράνους) αναφέρει ότι η Ελλάδα, η “μήτρα” των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις και εξηγεί: “Η οικονομική ταραχή καθιστά αναγκαία την εξεύρεση πόρων, ώστε προετοιμαστούν οι αθλητές για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους”. Έπειτα, η Pledge Sports ρωτά: “Μπορείς να βοηθήσεις ένα έθνος που έχει προσφέρει τόσα στον αθλητισμό όσα κανένα άλλο;”.

Ο οργανισμός τονίζει πως στόχος είναι να βοηθήσει στην προετοιμασία και την παρουσία των Ελλήνων στη Βραζιλία και υποστηρίζει ότι όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τον διεθνή διαδικτυακό έρανο θα δοθούν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το κείμενο μέσω του οποίου αναζητούνται χορηγίες για τους Ελληνες αθλητές εκθειάζει τον Ολυμπισμό και την Ελλάδα και τις τελευταίες ώρες διαφημίζεται και στο FACEBOOK. Το σύνθημα της προσπάθειας -που θα διαρκέσει 48 ημέρες- είναι “Get Greece to the Olympics”!

Τα ποσά της δωρεάς προς την ελληνική ομάδα κυμαίνονται από 5 έως 50 ευρώ…

Οι δωρεές γίνονται μέσω διαδικτυακού τόπου.

Πηγή: sportit.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!