Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Σκάι

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Καταδικάζουν σε αυστηρούς τόνους την βομβιστική επίθεση στον Σκάι, όλα τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους:

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια


Την απερίφραστη καταδίκη του για την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εκφράζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τη χαρακτηρίζει μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση και καλεί τις αστυνομικές να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνες και οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: Η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται

«Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκης ο οποίος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ προσερχόμενος στο κανάλι για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους του.
«Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους... Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες... Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Όπως επισήμανε, η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα, είναι εξαιρετικά μικρή. «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ "καλής" και "κακής" βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.«Δυστυχώς», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών... Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη».«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. «Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν, ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα» κατέληξε.

Γεροβασίλη: Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι». «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Βούτσης: Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε διακινδύνευση για ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδικάζοντας την επίθεση.
«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης. Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε.

Παπακώστα: Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως κι ανθρώπινες ζωές

«Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές... Είναι ανατριχιαστικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στον τηλεοπτικό δίκτυο του Φαλήρου.«Η δημοκρατία αμύνεται στις επιθέσεις που δέχεται, αλλά η άμυνα της είναι τόσο ισχυρή που η δημοκρατία δεν απειλείται εκφράζω τον αποτροπιασμό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός. «Είναι ευχάριστο που δεν έχουμε θύματα, όμως είναι ισχυρός ο συμβολισμός… Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν κι ανθρωπινές ζωές» σημείωσε. «Πρέπει», τόνισε να ομονοήσουμε, «πρέπει να πούμε “όχι” στην πόλωση που δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο». «Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» επισήμανε η υφυπουργός.

Νίκος Παππάς: «Καταδικαστέα η επίθεση»

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτίριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο». Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Σπυράκη: «Να βρεθούν αμέσως οι τρομοκράτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

«Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» είπε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.Η Κα Σπυράκη, τόνισε πως «είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά». Όπως είπε χαρακτηριστικά «το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας». Σημείωσε πως «αυτό που συνέβη σήμερα δεν δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης».

Το Ποτάμι: Να βρεθούν οι ένοχοι

Το Ποτάμι αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής».

Σταμάτης Μαλέλης: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

ΚΚΕ: Οι ενέργειες αυτές βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!