Με Αλκίνοο και Θαλασσινό τα Θρησκευτικά στο Λύκειο

Ποια τραγούδια τους προτείνει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με Αλκίνοο Ιωαννίδη και Παντελή Θαλασσινό αλλά και με Τομ Χανκς θα γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο.

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του, προτείνει στους καθηγητές να παρουσιάσουν στους μαθητές τον «Προσκυνητή» του Αλκίνοου Ιωαννίδη και το «Ο δικός μου θεός» του Παντελή Θαλασσινού και της Μαίρης Φασουλάκη ώστε να θέσουν τους προβληματισμούς τους στην τάξη και να καταλήξουμε σε δημιουργικές συζητήσεις.

Ταυτόχρονα προτείνει να παρουσιαστούν αποσπάσματα της ταινίας «Ο Ναυαγός» όπου πρωταγωνιστεί ο «δικός μας» πλέον Τομ Χανκς.

Μάλιστα εναλλακτικά στο «Ο δικός μου θεός» του Παντελή Θαλασσινού προτείνεται και το «What if God was one of us» της Joan Osborne.

Επίσης, μεταξύ άλλων προτείνεται και το κείμενο του Χρήστου Γιανναρά «Η θρησκευτικότητα είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου - ανάγκη ορμέμφυτη, ενστικτώδης».

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το νέο πρόγραμμα των Θρησκευτικών «είναι εννοιοκεντρικό, ως προς την δόμηση και την προσέγγιση των διδακτικών θεμάτων. Διδάσκονται έννοιες όπως η πανανθρώπινη γλώσσα, που αφορούν την θρησκευτική μάθηση και που μας δίνουν την δυνατότητα να παρουσιάσουμε και να ερμηνεύσουμε την ανθρώπινη εμπειρία».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!