Γερμανοί καλλιτέχνες μετονομάζουν τη χώρα σε... Germoney!

Μια κίνηση συμπαράστασης προς την Ελλάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Άλλαξαν» το όνομα της χώρας τους οι Γερμανοί καλλιτέχνες από Γερμανία σε Germoney, γράφοντάς το πάνω σε ελληνική σημαία στο περίπτερο της χώρας τους, στη Μπιενάλε.

Με ελληνική σημαία και την λέξη Germoney γραμμένη επάνω στην ελληνική σημαία, «κάλυψαν» το όνομα της Γερμανίας στα ιταλικά, στο περίπτερο της χώρας τους, στη σημαντική διοργάνωση Μπιενάλε της Βενετίας, Γερμανοί καλλιτέχνες.

Μια εξαιρετικά τολμηρή πράξη, από τους ίδιους τους Γερμανούς για την πατρίδα τους, που υπογράφουν κείμενο όπου ζητούν να σταματήσει η λιτότητα στην Ευρώπη που καταστρέφει παιδεία, υγεία και πολιτισμό δηλώνουν την αλληλεγγύη τους με τους Έλληνες και απαιτούν να σβηστεί το ελληνικό χρέος.

Παράλληλα στο διάσημο θεατρικό Φεστιβάλ της Αβινιόν, Γάλλοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης δηλώνοντας πως «ήρθαν να ξεπληρώσουν το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα» και πως Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν νοείται, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή ήπειρος να επικεντρωθεί και πάλι στον άνθρωπο και την αλληλεγγύη.
GERMONEY 2
Πηγή: protothema.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!