Ευ Ζην: Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη του καρπουζιού

Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς μας δίνει ενέργεια, μας διατηρεί νέους και μας βοηθά στην απώλεια βάρους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/06/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάνει καλό στο δέρμα


Ο χυμός από το καρπούζι είναι το μυστικό για την αντιγήρανση. Όσο μεγαλώνουμε ηλικιακά μειώνεται το κολλαγόνο και γι’ αυτό το δέρμα δεν είναι τόσο σφικτό. Το καρπούζι όμως γεμάτο με καροτίνη, μας οποία βοηθά να διατηρήσουμε τη νεανική μας όψη. Με μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτουμε το 20% των καθημερινών μας αναγκών που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και τη διατήρηση του κολλαγόνου.


Ενυδατώνει το σώμα


Αν το σώμα έχει αφυδατωθεί ελαφρώς από τη ζέστη είναι σημαντικό να αναπληρώσετε το κάλιο στον οργανισμό σας. Το κάλιο και τα υγρά που χάσατε από την εφίδρωση, τώρα το καλοκαίρι, μπορείτε να τα αναπληρώσετε με το καρπούζι που καταπολεμά την αφυδάτωση και είναι ένα φρούτο υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο.


Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου


Τα καρπούζια είναι πλούσια από λυκοπένιο, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση. Με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λυκοπένιο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού κατά 20%.

Προστατεύει το ανοσοποιητικό


Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το λυκοπένιο που υπάρχει στο καρπούζι μπορεί να καταστρέψει από νωρίς τα καρκινικά κύτταρα. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να αφοπλίσει τις ελεύθερες ρίζες που επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα (μολυσμένη ατμόσφαιρα) προτού βλάψουν το σώμα μας.

Χαλαρώνει τους μυς


Αν οι μύες σου πονούν μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο τότε τα καρπούζια που είναι πλούσια σε κάλιο βοηθούν στη ρύθμιση των δράσεων των νεύρων και των μυών μας.
Βοηθά στην εγρήγορση και στην μνήμη.

Τα καρπούζια περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που υπάρχει στα αυγά, γαλοπούλα και το μπρόκολο, το οποίο ρυθμίζει τους ρυθμούς του σώματός μας. Η χολίνη μας κρατά σε εγρήγορση και συγκεντρωμένους, καθώς «τονώνει» τη μνήμη μας.


Καταπολεμά το περιττό βάρος


Με μηδέν λιπαρά και μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα, μπορείς να καταναλώσεις όσο καρπούζι θέλεις, χωρίς να υπάρχει η ανησυχία για το σώμα. Τα καρπούζια δεν έχουν σχεδόν καμία θερμίδα, και η περιεκτικότητα τους σε νερό φθάνει στο 92%. Έτσι το καρπούζι θα «καθαρίσει» από τον οργανισμό τις δυσάρεστες τοξίνες.

Μπορεί να αντικαταστήσει το βιάγκρα


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Texas A & M University μελέτησαν την επίδραση του καρπουζιού στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. «Ανακαλύψαμε ότι η αργινίνη ενισχύει το νιτρικό οξύ και έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων – την ίδια βασική επίδραση που έχει και το Viagra», λέει ο ερευνητής Πατίλ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!