Εισβολή στην ΕΡΤ: Αναρχικοί διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων

(VIDEO) Απρόσμενο επεισόδιο κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με προσκεκλημένη τη Λιάνα Κανέλλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/02/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Λιάνα Κανέλλη ήταν προσκεκλημένη για να μιλήσει στο επετειακό κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τα 50 χρόνια της ΕΡΤ.

Ενώ η συνομιλία της με τον Πάνο Χαρίτο βρισκόταν στον αέρα, άρχισαν να ακούγονται φωνές και φασαρία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή του προγράμματος.

Τι είχε συμβεί; Η ομάδα αντιεξουσιαστών Ρουβίκωνας εισέβαλε στο πλατό της ΕΡΤ, για να διαβάσει μια ανακοίνωση. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα νωρίτερα, κατά την είσοδό τους στην ΕΡΤ έσπασαν καρέκλες, κινητά τηλέφωνα κι ότι έβρισκαν μπροστά τους. Στη συνέχεια έδωσαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας στον παρουσιαστή Πάνο Χαρίτο, ζητώντας να το αναγνώσουν οι ίδιοι. Αφού το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, συνομίλησαν με τον Γενικό Διευθυντή και αποχώρησαν.

Όπως είπε αμέσως μετά η Λιάνα Κανέλλη, από το επεισόδιο έχει τραυματιστεί ένας εργαζόμενος. Η Αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές.

Η αντίδραση - ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


«Με αφορμή την αποψινή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων της Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι:

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ».

Μετά τη διακοπή το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!