Έφυγε ο δημιουργός του «Always on my mind»

Απεβίωσε ο δημιουργός της μεγαλύτερης ίσως επιτυχίας στη μουσική ιστορία, σε ηλικία 72 ετών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά του και το διαβήτη τον πρόδωσαν.

Έτσι ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας “Always on My Mind” που ερμηνεύτηκε και από τον Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε σε ηλικία 72 ετών προκαλώντας παγκόσμια θλίψη για το τέλος του.

Ο Γουέιν Κάρσον Τόμσον, είχε δηλώσει για τη μεγάλη του αυτή μουσική επιτυχία, ότι την έγραψε μέσα σε δέκα λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού του.

Ανάμεσα στις άλλες επιτυχίες που είχε γράψει ήταν οι: “The Letter”, “Soul Deep” και “She’s Actin’ Single (I’m Drinkin’ Doubles)” ενώ πολυτάλαντος καθώς ήταν έπαιζε κιθάρα, πιάνο, μπάσο και κρουστά.

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως συνθέτη ήταν το 1966 όταν ο τραγουδιστής της κάντρι Έντι Άρνολντ ηχογράφησε το τραγούδι “Somebody Like Me”, το οποίο έφτασε στη πρώτη θέση των μουσικών επιτυχιών, όπου και παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες.

Ωστόσο, αυτό που έκανε τον Κάρσον ευρύτερα γνωστό ήταν το τραγούδι “Always on My Mind”, το οποίο συνέθεσε μαζί με τον Τζόνι Κρίστοφερ και τον Μαρκ Τζέιμς και το οποίο αρχικά ερμήνευσαν χωρίς μεγάλη επιτυχία η Μπρέντα Λι και ο Έλβις Πρίσλεϊ και στη συνέχεια ο Γουίλι Νέλσον εκτοξεύοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις επιτυχίες της κάντρι το 1982.

Η ερμηνεία αυτή εξασφάλισε, μάλιστα, στον Νέλσον τρία μουσικά βραβεία Γκράμι: καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, καλύτερο τραγούδι κάντρι και καλύτερη ανδρική ερμηνεία.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!