Δημοτικό σχολείο παίζει Χατζιδάκι στα διαλείμματα

(VIDEO & PHOTOS) Στις αίθουσες υπάρχουν πίνακες των Πικάσο, Τσαρούχη, Ντα Βίντσι, Γαΐτη!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κι όμως αυτό το σχολείο βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο λόγος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης που στα διαλείμματα, από τα μεγάφωνα ακούγονται μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν.

Κάτι που συμβαίνει συχνά στο εξωτερικό ώστε να δημιουργούνται ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές και να μειώνεται το άγχος και η επιθετικότητά τους, αλλά που στην πατρίδα μας μάλλον το συναντάς σπάνια.

Η κυρία Chryssa Xakopoulou με ανάρτησή της γνωστοποίησε τις δράσεις του σχολείου ευχαριστώντας τον διευθυντή του για της δημιουργικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του.
sc4
Μάλιστα πριν λίγο καιρό το σχολείο απέκτησε ένα μεγάλων διαστάσεων επιδαπέδιο σκάκι εσωτερικού χώρου και σύντομα θα ξεκινήσει και το πρώτο ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού.
sc3
Ακόμη στις πόρτες των τάξεων υπάρχουν εμβληματικά έργα σπουδαίων ζωγράφων ώστε οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τα μοναδικής αισθητικής έργα τους με τρόπο βιωματικό.
sc1
Γαΐτης, Πικάσο, Ακριθάκης, Σταθόπουλος, Φασιανός, Ιακωβίδης, Μονέ, Ρενουάρ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Μόραλης και Κλιμτ δίνουν άλλο «χρώμα» και ομορφιά στη σχολική καθημερινότητα!
sc2
Όπως σημείωσε η κ. Xakopoulou η επιλογή των έργων που στολίζουν κάθε πόρτα τάξης έγινε ως εξής: «Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα…».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!