Διαγωνισμός Γραμματοσήμου Europa 2014!

Την Κρητική Λύρα επέλεξαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό γραμματοσήμου της PostEurop με θέμα τα «Εθνικά Μουσικά Όργανα».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ειδική Σειρά  Γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται κάθε χρόνο με κοινή θεματολογία για τις 49 χώρες μέλη της PostEurop, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού. Ειδικότερα, η φετινή θεματική αποτελεί ιδανικό πεδίο εκπαιδευτικής μελέτης καθώς μέσα από τη διαφορετική απόδοση των Εθνικών Μουσικών Οργάνων της κάθε χώρας προκύπτει η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα της μουσικής κουλτούρας της Ευρώπης.

Μπορείτε να δείτε τις υποψηφιότητες όλων των χωρών αλλά και να ψηφίσετε το αγαπημένο σας γραμματόσημο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 στην ιστοσελίδα της PostEurop  http://www.posteurop.org/StampContest Ο νικητής θα ανακοινωθεί στη Γενική Συνέλευση της PostEurop στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Σαν Μαρίνο.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά από ιστορική μελέτη των πηγών, επέλεξαν να παρουσιάσουν την Κρητική Λύρα και να απεικονίσουν την ιστορική της συνέχεια. Από τα χέρια του Απόλλωνα, όπως παρουσιάζεται σε αρχαίο αγγείο που φυλάσσεται στο μουσείο των Δελφών,  μέχρι σήμερα, στα χέρια των σύγχρονων λυράρηδων.                             

Σε μία ελεύθερη σύνθεση, με εναλλαγές έντονων χρωμάτων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιλέγουν να διαφοροποιηθούν παρουσιάζοντας το μοναδικό δεσμό του λυράρη με τη λύρα του και να μεταφέρουν στο μικρό γραμματόσημο όλη τη μελωδικότητα που προκύπτει από την αρχέγονη συνύπαρξη.

Στην Ελλάδα η σειρά κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου 2014 και θα διατίθεται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 18 Μαΐου 2015 εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι απόσυρσής τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Πηγή: www.talcmag.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!