Δες ποιον έφαγες σήμερα!

Μιά πρωτότυπη καμπάνια στο Μετρό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/09/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρωί καθώς ανηφόριζα προς το Ogdoo βρέθηκα σε έναν συρμό διαφορετικό από τους συνηθισμένους κι αυτό εξ’ αιτίας της πρωτότυπης καμπάνιας που φιλοξενούσε στους χώρους πίσω από τα καθίσματα.

Αντίκρυσα αίφνης ένα μωρό γουρουνάκι να με κοιτάζει στα μάτια και η εικόνα του να συνοδεύεται από την πρόταση «Δες ποιόν έφαγες σήμερα!»

Χάρηκα που την προηγουμένη δεν είχα φάει χοιρινό ούτε είχα προγραμματίσει και σήμερα κάτι τέτοιο! Γιατί είναι αλήθεια ότι η δύναμη αυτής της πρωτότυπης καμπάνιας που σε προτρέπει να κοιτάξεις στα μάτια το γεύμα σου είναι πολύ μεγάλη…

Είδα ότι η υπογραφή της καμπάνιας ήταν των Greek Vegans, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν εξαλείψει από τη διατροφή και την ενδυμασία τους τα ζωϊκά προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν καταναλώνουν ακόμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ παράλληλα ακολουθούν έναν αυστηρό χορτοφαγικά τρόπο ζωής που απορρίπτει ζωικά προϊόντα και στη ένδυσή, αποκλείοντας οτιδήποτε φτιάχνεται από μαλλί και μετάξι.

Η καμπάνια αποσκοπεί στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις συνθήκες θανάτωσης των ζώων (οι οποίες όντως είναι αποτρόπαιες),τις συνθήκες εγκλεισμού τους σε ζωολογικούς κήπους, καθώς και για τις καταστροφικές για το περιβάλλον συνέπειες της κρεατοφαγίας.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας είναι το «Vegan σημαίνει συμπόνια» και ενημερώνει παράλληλα το κοινό για το τρίτο μεγάλο Vegan φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι στις 7 Οκτωβρίου.

Από ότι μάθαμε από τη σελίδα των Eλλήνων Vegans στο facebook τα χρήματα που στηρίζουν την καμπάνια προέκυψαν από δωρεές των μελών των Vegans και από κάποιες χορηγίες.

Οι Vegan μιλάνε δυνατά, ας προβληματιστούμε από αυτά που μας λένε.

Αν ενδιαφέρεστε να ενισχύσετε την καμπάνια επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα

https://gogetfunding.com/vegan-kampania-sto-metro/

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!