Από αύριο και επίσημα η Άνοιξη του 2018 στην Ελλάδα

Η Άνοιξη για τη χώρα μας και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο ξεκινά επισήπως από την Τρίτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το απόγευμα της Τρίτης 20 Μαρτίου, στις 18:15 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει εαρινή ισημερία και θα αρχίσει έτσι και επίσημα η Άνοιξη του 2018 στην Ελλάδα και το βόρειο ημισφαίριο.


Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Δηλαδή, την Τρίτη, ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια. Μετά τις 20 Μαρτίου, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο. 

Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Στη φύση όμως η Άνοιξη έρχεται όλο και νωρίτερα και δεν ακολουθεί την αστρονομική άποψη. Αυτό οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που έχει σαν αποτέλεσμα η φύση να εισέρχεται όλο και πιο πρόωρα στον ανοιξιάτικο κύκλο της (μεταναστεύσεις πουλιών, άνθη στα φυτά, νέα φύλλα στα δέντρα κ.α.).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!