Πέθανε ο Άλκης Έξαρχος

Ο «αγαπημένος άνθρωπος των καλλιτεχνών» έφυγε χθες το βράδυ, σε ηλικία 81 ετών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Έφυγε χθες το βράδυ ο Άλκης Έξαρχος, σε ηλικία 81 ετών, στο ΚΑΤ Κηφισιάς όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Στο νοσοκομείο εισήχθη μετά από σπάσιμο στο πόδι του το οποίο απέφερε πνευμονικό οίδημα που ο αγαπημένος άνθρωπος των καλλιτεχνών, ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν μεγάλα ονόματα, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Υπήρξε επί δεκαετία σύζυγος της γνωστής τραγουδίστριας των 70s Χριστίνας, με την οποία ήταν σύντροφοι επί 25 ολόκληρα χρόνια. Είχε δύο παιδιά, το Θανάση και τον Σταύρο από τον πρώτο γάμο του.
95 ALKHS XRISTINA
Ο Άλκης Έξαρχος με την πρώην σύζυγό του, την τραγουδίστρια Χριστίνα.

Ο Έξαρχος υπήρξε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο, γνωστότερος ως ο ιμπρεσάριος, καθότι ανέδειξε και καθοδήγησε πολλούς μουσικούς και συγκροτήματα στις δεκαετίες 60, 70, 80. Μερικοί εξ αυτών οι Sounds του Τάκη Αντωνιάδη και η Τάμμυ. Η αδερφή του Μπέση ήταν μέλος του γνωστού γυναικείου συγκροτήματος στα 60s, The Girls, το οποίο σχημάτισε ο ίδιος. Η σχέση του και οι γνώσεις του για τα ελληνικά συγκροτήματα ήταν μεγάλη, όπως και το ανεκτίμητο αρχείο του για την εποχή αυτή.

Επιστήθιοι φίλοι του ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρένα Κουμιώτη και ο γνωστός φωτογράφος Δημήτρης Αλεξιάδης.
5 RENA KOUMIOTI KORINA TSOPEH Steios Fotiadis back
Ο Άλκης Έξαρχος με τη Ρένα Κουμιώτη και την Κορίνα Τσοπέη. Διακρίνεται και ο Στέλιος Φωτιάδης.

Ευαίσθητος άνθρωπος και πολύ μορφωμένος, κάτι σαν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια. Οι γνώσεις του για την αρχαία Ελλάδα, τον εσωτερισμό, την ιστορία και φυσικά τη μουσική ήταν μεγάλες. Υπήρξε φιλόζωος κι έτρεφε μεγάλη αγάπη στο σκυλί του, την Οσκαρίνα.

Ο Άλκης Έξαρχος γεννήθηκε στα Πατήσια το 1938, κοντά στο στούντιο της Φίνος Φιλμ. Η καλλιτεχνική φλέβα κυλούσε μέσα του από μικρός. Στη δεκαετία του 60 άνοιξε το κλαμπ Village στην πλατεία Αμερικής, όπου έκαναν πρόβα γνωστά συγκροτήματα της εποχής, όπως οι Forminx. Εκεί ήρθαν να δουλέψουν οι Sounds και ανέλαβε μάνατζέρ τους. Την εποχή αυτή ήταν αχώριστοι φίλοι με τον Κώστα Τσερώνη που είχε αναλάβει τους Charms και το Νίκο Παπαθανασίου, αδερφό του Βαγγέλη, που είχε τους Forminx, οι τρεις μάνατζερ της εποχής. Αργότερα συμμετείχε μ’ ένα τρόπο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης καθώς πρότεινε τραγουδιστές στην επιτροπή η οποία αποφάσιζε ποιοι θα διαγωνιστούν. Επίσης διοργάνωσε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, αλλά και συναυλίες στην Ελλάδα, όπως της Gloria Gaynor το 1980 στο Σπόρτινγκ. Είχε δική του εταιρία παραγωγής έως το 1987. Κορυφαία ανάμνηση της ζωής του είναι ότι παρακολούθησε το φεστιβάλ Woodstock.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στα Βριλήσσια και πηγαινοερχόταν όποτε μπορούσε στην Ανάβυσσο όπου είχε σπίτι για να βλέπει τη θάλασσα που αγαπούσε πολύ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 2:00 μ.μ. στο κοιμητήριο Χαλανδρίου στη Λεωφόρο Αναπαύσεως και Τήνου.
75 ALKHS EXARXOS INDIAN
Ο Άλκης Έξαρχος είχε αφηγηθεί την ζωή του αποκλειστικά στο Ogdoo.gr σε δύο μέρη:

Α μέρος: Άλκης Εξάρχος: Ο ιμπρεσάριος

Β μέρος: Άλκης Έξαρχος: Η εξουσία δεν ήθελε Μίκη & Μάνο μαζί

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!