4 σκίτσα και μια φωτογραφία για τη σφαγή στη Νίκαια

Ο Latuff, ο Banksy, ο Clément Martel, ο Louison και μια φωτογραφία που σου σκίζει την καρδιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Άλλη μια άδικη τραγωδία χτυπά την Ευρώπη σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Ο τρόμος επιστρέφει και πάλι στην Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και μαζί η θλίψη κι ένα γιατί… Γιατί όποιες ευθύνες και να έχει ο δυτικός πολιτικός κόσμος αυτό το μακελειό δεν εξηγείται αλλά ούτε και δικαιολογείται.

Μοιραία οι καλλιτέχνες δε μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι…

Ο διάσημος σκιτσογράφος Latuff δημιούργησε ένα σκίτσο εμπνευσμένο από τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που κείτεται νεκρό στην άσφαλτο δίπλα από την κούκλα του. Μια εικόνα που σου μαυρίζει την ψυχή…
latuff2
Τόσο το σκίτσο όσο και η φωτογραφία μιλούν από μόνα τους…
kid
Και ο Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, γνωστός ως Banksy δίνει το δικό του παρών για την τρομοκρατική επίθεση στην Γαλλική ριβιέρα.
banksyg
Ο Clément Martel της Le Monde δημοσίευσε έργο αναγνώστη της εφημερίδας με τον τραγικά αλληγορικό τίτλο, "το καλοκαίρι έφτασε" με το κόκκινο χρώμα της γαλλικής σημαίας να ταυτίζεται με το αίμα των δεκάδων αθώων πολιτών στη Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας.
clemr
Ο Γάλλος εικονογράφος Louison ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, αυτό το οδυνηρό σκίτσο λίγο μετά το μακελειό στη Νίκαια.
 louison

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!