Vinicio Capossela με «Ρεμπέτικες Ασκήσεις» στο GazArte (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Στο φιλόξενο χώρο του Coctail Bar του GazArte πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η παρουσίαση του νέου δίσκου του Ιταλού Vinicio Capossela με τίτλο Rebetiko Gymnastas.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από τη Warner Music ταυτόχρονα σε Ελλάδα & Ιταλία, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων μουσικών: Μανώλης Πάππος, Ντίνος Χατζηιορδάνου, Βασίλης Μασσαλάς, Σωκράτης Γανιάρης.

Σε μια εποχή που Ελλάδα & Ιταλία αντιμετωπίζουν κοινά οικονομικά, πολιτικά & πολιτιστικά προβλήματα, ο Viniccio Capossela επιχειρεί να τα γεφυρώσει και να τους δώσει μια οικουμενική προοπτική, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη μουσική και την κοινή μας κουλτούρα. Όπως μας είπε ο ίδιος, τα κομμάτια του δεν είναι ακριβώς ρεμπέτικα, είναι ασκήσεις ρεμπέτικου, γι’ αυτό και ο τίτλος του δίσκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πληθωρική Κάιτη Ντάλη, που τραγούδησε για μας τη «Μισιρλού». Η Ντάλη ερμηνεύει το κομμάτι και στο δίσκο. Ο Vinicio Capossela, μαζί με το Μανώλη Πάππο, το Ντίνο Χατζηιορδάνου και το Βασίλη Μασσαλά, παρουσίασε στο GazArte πέντε απ’ τα κομμάτια του δίσκου και τραγούδησε στα ελληνικά το «Δίνε του» (απόδοση στίχων στα ελληνικά: Βασίλης Μασσαλάς). Εκτός των συντελεστών του δίσκου, την παρουσίαση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων και η Δήμητρα Γαλάνη, η Καλλιόπη Βέτα, ο Γιάννης Ιωάννου κ.α.

 


 

 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!