Βαγγέλης Κονιτόπουλος & Χρήστος Παπαδόπουλος σε ένα γλέντι της ψυχής!

(PHOTOS) Μαζί τους ο μάγος του βιολιού Στάθης Κουκουλάρης, ο ξεχωριστός Γιώργος Σαρρής (Ζιγκ Ζαγκ) και η καλή τραγουδίστρια Φαίη Μάτσου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δε συναντάς στις μέρες μας εύκολα τόσο όμορφα και ταιριαστά μουσικά ανταμώματα. Το σήμερα να ενώνεται γλυκά με το χτες, η παράδοση να παντρεύεται αρμονικά με το λαϊκό και τα σύγχρονα μουσικά ηχοχρώματα.

Κι όμως η παράσταση που δόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ζεφύρεια 2016 διέθετε όλες αυτές τις αρετές. Άλλωστε το επιτελείο των καλλιτεχνών δεν άφηνε και περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο σπουδαίος και υψηλών απαιτήσεων ερμηνευτής είναι. Μάστορας μελένιος, όταν πρέπει, βροντερός όποτε χρειάζεται, πολυκύμαντος και δαντελένιος. Και στο λαούτο έβγαλε δείγματα της μεγάλης τέχνης και τεχνικής του. Τον Κονιτόπουλο συντρόφευε ο βετεράνος δεξιοτέχνης βιολίστας Στάθης Κουκουλάρης… Και τι δεν έγινε στο σμίξιμό τους! Κατεβήκαν ακόμα κι οι αγγέλοι να τους χαρούν! Δεν είναι τυχαίο πως λίγο πριν την εκδήλωση στην διπλανή εκκλησία γινόταν δοξολογία…

Ανάλογο και το ένωμα του Κονιτόπουλου με τον Χρήστο Παπαδόπουλο. Τα παραδοσιακό έδινε την αφορμή στο λαϊκό να ξετυλίξει τον πλούτο του και με τη σειρά του να καταλήξει στη ρίζα… και μετά ξανά, σαν ποτάμι γάργαρο, ν’ αρχίσει ο ίδιος κύκλος απ’ την αρχή…

Και στο προσωπικό του πρόγραμμα όμως ο Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως εκτός από ιδιαίτερος και επιτυχημένος δημιουργός δεν παύει να είναι κι ένας ξεσηκωτικός περφόρμερ. Με το μπουζούκι αλλά και τις ερμηνείες του, παρέσυρε με τη σειρά του το κοινό σε ένα γλέντι ψυχής… Χορός, τραγούδι, γιορτή! Ξεκίνησε με τα δικά του (Φίλα με, Αρχιπέλαγος, Αυτή η γη έχει φωνή -και τα τρία σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, Είχα κάποτε μια αγάπη, Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω, Δεν χρωστάω κ.ά), θυμήθηκε τις χρυσές στιγμές απ’ τα Παιδιά από την Πάτρα και μαζί με τον συνοδοιπόρο του Γιώργο Σαρρή και την υποδειγματική Φαίη Μάτσου (Ριφιφί) πρόσφεραν στιγμές αληθινής συγκίνησης και κεφιού. Άλλωστε και με τον Σαρρή -που τα «έχωσε» και σαν μουσικός- και με τη Μάτσου η χημεία τους είναι και ορθά δομημένη και δοκιμασμένη.

Ο κόσμος χάρηκε με την καρδιά του μια «καλοκαιρινή» ανοιχτή συναυλία που δίχως να «μεγαλοπιάνεται» τα είχε όλα… Και «ακρόαση» αλλά και διάθεση για «έξω καρδιά». Ένας κι ένας και οι μουσικοί που συντρόφευαν τους καλλιτέχνες συνέβαλλαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.
komnitr
Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε και τον πηγαίο μπουζουξή Λευτέρη Λαζάρου.Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής και το επιτελείο του, ο Αντιδήμαρχος και λαϊκοδημοτικός ερμηνευτής Σπύρος Μπρέμπος και δημοτικοί εκπρόσωποι των περιοχών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.

Νωρίτερα πριν τη συναυλία, και μετά την δοξολογία, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι μαθητές και σπουδαστές στο Ζεφύρι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!