Το solo του Στέφανου Κορκολή ξεσήκωσε τον Ιανό

(VIDEO & PHOTOS) Ο Στέφανος Κορκολής τα απογεύματα των Κυριακών μοιράζεται ιστορίες της μουσικής του πορείας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι κυριακάτικες απογευματινές εμφανίσεις του Στέφανου Κορκολή στον Ιανό. Ο συνθέτης και σολίστας, καθισμένος στο ολοκαίνουριο πιάνο του Ιανού, έκανε ένα ταξίδι στο καλλιτεχνικό παρελθόν του, αναφέροντας διάφορες ιστορίες που σημάδεψαν την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Στέφανος Κορκολής, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό που γέμισε την αίθουσα, τόσο με όλα όσα είπε, αλλά κυρίως με τον μοναδικό τρόπο και την προσωπικότητα που διαθέτει ως εμπνευσμένος σολίστας μουσικός.

Ξεκινώντας από τη στιγμή που κάθισε για πρώτη φορά στο πιάνο στην ηλικία των τεσσάρων ετών, παίζοντας τη μουσική από την ταινία «Οι ομπρέλες του Χερβούργου», ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για τις σημαντικότερες στιγμές του στην πορεία του, κάνοντας στάση στα χρόνια που φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών, αλλά και στις σπουδές του στη Γαλλία, για να καταλήξει στην επιστροφή του στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 και τη μετέπειτα πορεία του εντός και εκτός των εγχωρίων τειχών. Διηγήθηκε με μεγάλη δόση χιούμορ στιγμιότυπα που τον έχουν σημαδέψει όλα αυτά τα χρόνια, μη παραλείποντας να εκπλήξει για μία ακόμα φορά τους παραβρισκόμενους με τις μοναδικές του σολιστικές εκτελέσεις στο πιάνο.

Λίγο πριν κλείσει η πρώτη από τις τρεις απογευματινές παραστάσεις του διεθνούς φήμης μουσικού στον Ιανό, ανέβηκε στη σκηνή η Σοφία Μανουσάκη, η οποία είναι η μοναδική ερμηνεύτρια των δυο τελευταίων δισκογραφικών δουλειών του Κορκολή με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Η νεαρή τραγουδίστρια συγκίνησε τον κόσμο με το τραγούδι «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», αλλά και τον «Ερωτόκριτο».

Απομένουν, λοιπόν, άλλες δυο κυριακάτικες εμφανίσεις του Στέφανου Κορκολή στο καφέ του Ιανού. Ένα δίωρο πρόγραμμα που συγκινεί και διασκεδάζει συγχρόνως. Να σημειωθεί πως στην πρώτη παράσταση, ο μέσος όρος ηλικίας των θεατών ήταν χαμηλός, γεγονός ελπιδοφόρο για όλους εκείνους που στις μέρες μας παλεύουν για να ακούγεται παντού η καλή μουσική.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!