Το ροκ μπουζούκι του Χρήστου Παπαδόπουλου

(VIDEO) Ο Χρήστος Παπαδόπουλος τολμά ένα δύσκολο εγχείρημα, «μια πειραματική παράσταση», με τίτλο «Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη Rock».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πόσο πολύ απέχει τελικά το «δικό μας» λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι από το αντίστοιχο άλλων χωρών; Μπορούν να συνυπάρξουν δυο φαινομενικά διαφορετικοί κόσμοι, όπως το κλασσικό λαϊκό ελληνικό ρεπερτόριο με το κλασσικό ροκ;

Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, παρουσιάζοντας μια «πειραματική παράσταση» με τίτλο «Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη Rock».

«Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη Rock»


Το βράδυ του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου, στο Σταυρό του Νότου Plus το εγχείρημα πήρε και πάλι σάρκα και οστά, δικαιώνοντας τους εμπνευστές του.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μοιράστηκε τη σκηνή με τον εξαιρετικό ερμηνευτή της ανεξάρτητης Rock σκηνής Στέργο Βόλα (Big Ballz) από τη Ρόδο και τον βιρτουόζο της ηλεκτρικής κιθάρας και στιχουργό Γιάννη Σίννη. Μαζί τους ήταν η καταπληκτική Ιώ Νικολάου στη φωνή, ο φέρελπις 16χρονος γιός του Χρήστου Παπαδόπουλου, Περικλής, στην κιθάρα, ο Σταμάτης Χρήστου στα πλήκτρα, ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης στο μπάσο και ο Κωνσταντίνος Ρήγας στα τύμπανα. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του Δημήτρη Αντωνόπουλου, πλαστικού χειρούργου στο επάγγελμα, που έδωσε με τη φυσαρμόνικά του μια ενδιαφέρουσα Rock-blues διάσταση στην παράσταση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε απρόσμενα «ντουέτα» θρυλικών rock και αγαπημένων λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς και πολλούς «διαλόγους» μεταξύ των μουσικών. Έτσι ακούσαμε μεταξύ άλλων το «People are strange» των Doors να συνταιριάζεται αβίαστα με το «Άνθρωποι μονάχοι» του Γιάννη Σπανού, το «Πέντε μάγκες στον Περαία» με το «Roadhouse blues», το «Rose Tattoo» με τον ξέφρενο ζωναράδικο «Δω στα λιανοχορταρούδια» και άλλα πολλά.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιτυχίες του Χρήστου Παπαδόπουλου, τόσο από την εποχή των Παιδιών από την Πάτρα, όπως το «Λαϊκό Τσατσά», αλλά και μεταγενέστερες συνθέσεις του, όπως το «Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω» που πρωτοερμήνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος σε στίχους Σώτιας Τσώτου και τα πασίγνωστα «Αρχιπέλαγος» & «Φίλα με» σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη.
20181007 010405 3 mikri
Στη σκηνή, εκτός από την Τάνια Τρύπη που ήταν η επίσημη προσκεκλημένη, ανέβηκε και ο Γιώργος Σαρρής των Ζιγκ Ζαγκ, που τραγούδησε για μας το «Αγάπη του καλοκαιριού» και η παράσταση δεν άργησε να μετατραπεί σε πάρτι, με το κοινό να χορεύει στους ρυθμούς του ροκ μπουζουκιού του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο Σταυρό του Νότου Plus το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με καλεσμένο τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!