Το αφιέρωμα στο Γρηγόρη Λαμπράκη στο Βεάκειο!

(PHOTOS) Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Λεμπέσης, Λένα Αλκαίου, Σαββέρια Μαργιολά, Δήμητρα Σταθοπούλου & Γιώργος Γεωργόπουλος τραγούδησαν στη συναυλία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», τίμησε τη μνήμη του πολιτικού και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, με μια συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, με τους Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Λεμπέση, Λένα Αλκαίου, Σαββέρια Μαργιολά, Δήμητρα Σταθοπούλου και Γιώργο Γεωργόπουλο στο τραγούδι.

Οι ερμηνευτές τραγούδησαν κομμάτια δικά τους, ως προς την πρώτη εκτέλεση, με εξαίρεση τον Γιάννη Λεμπέση, που γράφει ο ίδιος τα τραγούδια του, αλλά και άλλων μεγάλων δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος κ.α.

Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο γιός του Γρηγόρη Λαμπράκη με την κόρη του, οι οποίοι, μάλιστα, τραγούδησαν μαζί με το Βασίλη Λέκκα το «Γελαστό παιδί» (Στίχοι: Brendan Behan & Βασίλης Ρώτας - Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης), σε ένα συγκινητικό ενσταντανέ.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί Μάριος Μούρμουρας (κιθάρα), Νάσος Σωπύλης (πλήκτρα), Νίκος Γεωργόπουλος (μπουζούκι), Χριστόφορος Κανάκης (μπάσο) και Γιάννης Χαραλαμπίδης (ντραμς). Το Γιάννη Λεμπέση συνόδευσε επίσης ο Θεοδόσης Συκιώτης με την κιθάρα του. Τη μουσική διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο μαέστρος Μανόλης Υφαντής.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!