«Της Νύχτας τα Ευαγγέλια» του Δημήτρη Γαλίτη αγαλλίασαν τους πιστούς!

(PHOTOS) Η ολοζώντανη παρουσίαση του δίσκου του Δημήτρη Γαλίτη κέρδισε τις εντυπώσεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου «Της Νύχτα τα Ευαγγέλια» του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Γαλίτη γνώρισε θερμή υποδοχή και πλατιά αναγνώριση.

Στην κατάμεστη μουσική σκηνή «Σφίγγα» ο νεαρός μουσικοσυνθέτης πλαισιωμένος από 10μελή ορχήστρα αλλά και τους ερμηνευτές και στιχουργούς του δίσκου χάρισαν στους φίλους του καλού τραγουδιού ξεχωριστές στιγμές και συγκινήσεις.

Τη βραδιά άνοιξε ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης που μίλησε για την αρτιότητα της έκδοσης, τις στέρεες βάσεις και τις προοπτικές του άλμπουμ και του καλλιτέχνη. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πλέον το Ogdoo Music Group εξελίσσεται σε έναν ζωτικό πυρήνα εκδόσεων με πολλές σημαντικές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του ενώ η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δυναμική.

Η στιχουργός Μαρία Παπαδάκη υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι και ταλαντούχοι δημιουργοί να βρίσκουν βήμα έκφρασης και προέτρεψε τον κόσμο να αγκαλιάζει τους ίδιους και τα πονήματά τους.

Αντιστοίχως τοποθετήθηκε και η Αναστασία Βαφειάδου τονίζοντας τις αρετές του Δημήτρη Γαλίτη αλλά και του «συνοδοιπόρου» πατέρα του, ο οποίος είχε έναν πολυδιάστατο δημιουργικό ρόλο στην υλοποίηση του δίσκου.

Ο δημοσιογράφος και διακεκριμένος ερευνητής Γιώργος Τσάμπρας έθεσε καίρια ερωτήματα για την δισκογραφική πραγματικότητα των καιρών μας και ευχήθηκε στον μουσικοσυνθέτη τα καλύτερα για το μετά.

Ο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Βαφειάδης πρόσθεσε πως ο δίσκος αυτός κυριολεκτικά τα έχει όλα, ενώ μίλησε με ξεχωριστά λόγια για τους ερμηνευτές του άλμπουμ.

Τις ομιλίες ολοκλήρωσε ο έγκριτος μουσικολόγος και νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος που χαιρέτησε την παρουσία του νέου αίματος στο τραγούδι μας.
galt24
Το μουσικό μέρος ξεκίνησε με την «παρέλαση» των εξαιρετικών μουσικών στη σκηνή. Ο Δημήτρης Γαλίτης χαιρέτησε τον κόσμο και ξεκίνησε την ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς του. Είναι χαρακτηριστικό πως έπαιξε όλα τα τραγούδια του δίσκου και το σημαντικότερο πως ο κόσμος τα δέχτηκε με χαρά και τα καταχειροκρότησε. Δεν νομίζω να συμβαίνει συχνά κάτι ανάλογο και με τέτοια ανταπόκριση. Μια πανδαισία ηχοχρωμάτων, μια ποικιλία ρυθμών και τάσεων, που όμως έφεραν τον χαρακτήρα του δημιουργού τους.

Μαζί με τον Δημήτρη Γαλίτη στη σκηνή, έψαλλαν τα ευαγγέλιά του η μοναδική Λένα Αλκαίου, η ξεχωριστή Μαρία Σουλτάτου, η πολύχρωμη Μόρφω Τσαϊρέλη, η υποδειγματική Σαββέρια Μαργιολά, η εξαιρετική Μαρία Αναματερού. Δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Μανώλης Μητσιάς και ο Μπάμπης Τσέρτος που στολίζουν «Της Νύχτα τα Ευαγγέλια». Ο Γαλίτης πήρε τη θέση τους στη σκηνή της Σφίγγας και έδειξε και τις τραγουδιστικές του ικανότητες.

Άλλωστε αυτό το παιδί αυτό με τις τόσες σπουδές και διακρίσεις «κατέχει την μουσική μέχρι το μεδούλι της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μπαλαχούτης. Μαζί του συνηγόρησαν δια μικροφώνου και όλοι οι ερμηνευτές.

Στο δεύτερο μέρος, ο μουσικοσυνθέτης με τους συνεργάτες του, μουσικούς και τραγουδιστές, έπαιξαν και τραγούδησαν διαμάντια του ελληνικού τραγουδιού ολοκληρώνοντας τη «γιορτή». Γιατί αυτό ήταν τελικά και όλους όσους βρέθηκαν στη «Σφίγγα» η παρουσίαση αυτή. Μια μουσική ιεροτελεστία που κορυφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο χάρι στο ταλέντο και την αύρα των συντελεστών της, καλλιτεχνών αλλά και κοινού.
galt08
Μεταξύ άλλων διακρίναμε πολλούς δημοσιογράφους και ανθρώπους του τραγουδιού (Γιάννης Σκουλετάκης, Στάθης Γκότσης, Μαρία Κατινάρη, Δημήτρης Μαστρονικόλας, Γιάννης Πηλιχός κ.ά) αλλά και κάμερες γνωστών τηλεοπτικών σταθμών. Παραβρέθηκε δε σύσσωμη η οικογένεια του Ogdoo Music Group με προμετωπίδα τον πρόεδρο Νίκο Αναγνωστάκη -ο οποίος και σαν στιχουργός έχει δώσει πηγαία δείγματα γραφής- και τον διευθυντή διοίκησης Παναγιώτη Κακαρά.

Είμαι βέβαιος πως «Της Νύχτας τα Ευαγγέλια» θα έχουν κι άλλες πολλές «ακολουθίες», θα αποκτήσουν ολοένα και περισσότερους «πιστούς», γιατί το δικαιούνται.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!