Τατιάνα Ζωγράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Μια όμορφη βραδιά, γεμάτη ακριβές συγκινήσεις και πολύτιμα συναισθήματα μας χάρισε η τραγουδοποιός το…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σάββατο, στην παρουσίαση των τραγουδιών από την πρόσφατη κατάθεσή της «Μ' έναν τρόπο μυστικό» (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) . Κατάμεστο από κόσμο το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με τους πίνακες του Χρήστου Κεχαγιόγλου να ομορφαίνουν το χώρο. Τα έργα του συνοδεύουν την έκδοση του δίσκου σε μια περίτεχνη και καλαίσθητη συσκευασία, γεγονός σπάνιο για τα δισκογραφικά δρώμενα των ημερών μας.

Η συναυλία ξεκίνησε με την Ζωγράφου να ερμηνεύει τα «Δύο γκαρσόνια» σε ποίηση Γιώργου Χρονά που στο άλμπουμ ερμηνεύει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ακολούθησαν δύο τραγούδια σε ποίηση Μαργαρίτας Μπακοπούλου και Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Τη σκυτάλη πήρε ο Τάσος Αποστόλου, αντικαθιστώντας η Δάφνη Πανουργιά που επίσης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Η εναλλαγή των ερμηνευτών συνεχίστηκε με τη Σοφία Παπάζογλου «Για πάντα» σε στίχους του Κώστα Καρτελιά. Εκπληκτική ερμηνεύτρια απέσπασε θερμό χειροκρότημα από την πλατεία. Ανάλογη υποδοχή συνάντησε και η Ειρήνη Δερέμπεη, ερμηνεύοντας «Ψευτιές κι αλήθειες» σε μουσική και στίχους της Ζωγράφου η οποία με τη σειρά της απέδωσε τη «Χιονάτη» που συνεπήρε με το ρυθμικό οίστρο της το ακροατήριο. Κάπως έτσι φτάσαμε στην πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς, με το ζεϊμπέκικο «Γυρνάς» σε στίχους του Χρονά, τραγουδισμένο από την Παπάζογλου

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, στο video wall της αίθουσας προβάλλονταν οι πίνακες του Κεχαγιόγλου. Καθένας για κάθε τραγούδι. Άλλωστε ο τίτλος της παράστασης ήταν «Χρώματα και τραγούδια του έρωτα» υποδηλώνοντας τη συνάντηση της Μουσικής με την Ποίηση και τη Ζωγραφική.

Ακολούθησαν ταιριαστέ με το κλίμα και την ατμόσφαιρα της παράστασης επιλογές όπως η «Φαίδρα (Αστέρι μου - φεγγάρι μου)» του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη. « Η προσευχή του ακροβάτη» του Μάνου Χατζιδάκι και της Αγαθής Δημητρούκα, «Απ' τα κουμπάκια ανάμεσα» του Νίκου Κυπουργού και της Λίνας Νικολακοπούλου έως το «Είναι αργά» του Μανώλη Χιώτη και μέχρι την άρια « When I am laid on Earth » του Henry Purcell (συγκλονιστική εδώ η Ζωγράφου)

Το φινάλε ήταν αποθεωτικό. Να σημειώσουμε πως στις ενορχηστρώσεις και στο ακορντεόν ήταν ο βιρτουόζος Κώστας Βόμβολος, ο οποίος και έκλεισε τη συναυλία με το « It is always August » σε ποίηση Γιώργου Χρονά. Έτσι ακριβώς ολοκληρώνεται και το cd της Ζωγράφου.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!