Τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου «στη σκιά των Βράχων»

(VIDEO & PHOTOS) Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης & Ασπασία Στρατηγού τίμησαν τον σπουδαίο δημιουργό με μια μεγάλη συναυλία.
Τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου «στη σκιά των Βράχων» Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον Ελληνικό πολιτισμό. Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο. Μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μίλτο Πασχαλίδη, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Μια χαρακτηριστική επιλογή από αυτά παρουσιάστηκε και στη συγκεκριμένη συναυλία. Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης & Ασπασία Στρατηγού ερμήνευσαν τραγούδια του Δήμου Μούτση, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Γιάννη Σπανού, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Θάνου Μικρούτσικου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Μιχάλη Τερζή -που ήταν παρών στην όμορφη βραδιά, όπως και ο Βαγγέλης Κορακάκης- και άλλων, αποδεικνύοντας πως ο πολυγραφότατος δημιουργός μας άφησε τεράστια παρακαταθήκη. Όπως, μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας, ως το τέλος της ζωής του ο Μάνος Ελευθερίου ενδιαφερόταν τόσο για το τραγούδι, που παρατηρώντας την εξέλιξη της εποχής, επιθυμούσε διαρκώς να επιχειρεί να αλλάξει τη φόρμα του.

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί ξανά την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη της Αθήνας.

Για όσους δεν μπορέσουν να το παρακολουθήσουν, μια μικρή γεύση με βίντεο και φωτογραφίες.

Έπαιξαν: Νίκος Ζέρβας - πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης - μπουζούκι, Χρήστος Ζέρβας - κιθάρα, Θανάσης Σοφράς - μπάσο, Μάνος Γρυσμπολάκης - ακορντεόν, Αντώνης Καλιούρης - πνευστά, Στράτος Σαμιώτης - κρουστά, Δημήτρης Γκαβαρδίνας - τύμπανα.

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης
Σχεδιασμός ήχου - ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!