«Sweet Charity» στο Θέατρο Badminton με τη Σμαράγδα Καρύδη

(PHOTOS) Μία ακόμα μεγάλη παραγωγή λαμβάνει χώρα εδώ και λίγες μέρες στο Θέατρο Badminton.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το μιούζικαλ «Sweet Charity» του Μπομπ Φόσι, με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Μέμο Μπεγνή, την Ντορέτα Παπαδημητρίου, τη Νάντια Μπουλέ, τον Νίκο Αρβανίτη, τον Ιβάν Σβιτάιλο και την Shaya παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια παραγωγή εφάμιλλη με εκείνη του Broadway, όπου πρωτοανέβηκε το 1965.

Η ηρωίδα της ιστορίας είναι η δεσποινίδα Charity Hope Valentine (Σμαράγδα Καρύδη), η οποία είναι χορεύτρια σε καμπαρέ. Η γλυκιά αυτή κοπέλα ψάχνει διακαώς να βρει την αγάπη σε -εν τέλει- λάθος συντρόφους, αλλά η αισιοδοξία της δεν την αφήνει ποτέ. Δίπλα της είναι οι δυο φίλες της -επίσης χορεύτριες- Helene και Nickie (Μπουλέ και Παπαδημητρίου αντίστοιχα), ενώ από τη ζωή της περνούν ο Vittorio Vidal (Σταύρος Ζαλμάς) και Oscar (Μέμος Μπεγνής).

Παρακολουθώντας το «Sweet Charity», είναι εύκολο κανείς να το προτείνει για τον κόσμο. Η Σμαράγδα Καρύδη, ως γνήσια θεατρίνα, δε σταματάει στιγμή να εκπλήσσει το κοινό είτε χορεύοντας, είτε μιλώντας, είτε ακόμα στεκάμενη ακίνητη. Το σώμα της το χρησιμοποιεί σαν κάθε άκρο του να είναι αυτόνομο, ενώ ο τρόπος έκφρασής της μοιάζει σαν να είναι όντως η ίδια η ηρωίδα, χωρίς υπερβολές και μιμητισμούς. Όσο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Ο Μπεγνής αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο πολύ του ταιριάζουν τα μιούζικαλ, ο Ζαλμάς που υποδύεται έναν Ιταλό σούπερ αστέρα του κινηματογράφου θυμίζει παλιό ηθοποιό της καλής εποχής του θεάτρου, ενώ τα δυο κορίτσια, η Παπαδημητρίου και η Μπουλέ στέκονται άξια τόσο δίπλα στην πρωταγωνίστρια, όσο και στα μοναδικά χορευτικά τους.

Με λίγα λόγια, όλοι οι ηθοποιοί και οι χορευτές φαίνεται ότι αγαπούν αυτή την παράσταση και την υποστηρίζουν με όλο τους το είναι. Όσο για τα τραγούδια που ακούγονται; Όλα γνωστά και αγαπημένα. Καλύτερη στιγμή τραγουδιστικά είναι το τραγούδι «Big Spender», αλλά και το «Rhythm of Life».

Η ελληνική απόδοση των κειμένων ανήκει στον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Σταμάτη Πατρώνη, οι ελληνικοί στίχοι γράφτηκαν από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, τα σκηνικά προέρχονται από τον Γιώργο Πάτσα, τα κοστούμια από την Τότα Πρίτσα, οι φωτισμοί από την Ελευθερία Ντεκώ και η μουσική διεύθυνση από τον Αλέξανδρο Πρίφτη. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία ανήκει στον Chet Walker που υπήρξε μαθητής του Φόσι.

Info:


Κάθε Τετάρτη 19.30
Κάθε Πέμπτη - Παρασκευή 20.30
Κάθε Σάββατο 17.00 και 21.00
Κάθε Κυριακή 19.30

Τιμές Εισιτηρίων: A Ζώνη 38 Ευρώ, Β Ζώνη 30 Ευρώ, Γ Ζώνη 24 Ευρώ, Δ Ζώνη 18 Ευρώ, Ε Ζώνη 12 Ευρώ (Σπουδαστικό - Ανέργων 10 Ευρώ)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια

Πληροφορίες: 2108840600
Προπώληση: 210 8840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, Public, Seven Spots, Ianos, Media Markt & Reload Stores

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!