Στο Γυάλινο «Παίζουνε για τη φανέλα» και «Κερδίζουν» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΗΧΗΤΙΚΟ & PHOTOS & ΡΕΠΟΡΤΑΖ & BACKSTAGE) Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Άσπα Θεοφίλου χαρίζουν στους φίλους του…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

καλού τραγουδιού μοναδικές στιγμές αληθινής διασκέδασης. Ένα γλέντι αξιώσεων μέσα από ένα καλοστημένο πρόγραμμα που κάνει τα αυτονόητα πράξη χάρις το ταλέντο, την ειλικρίνεια και την καλή «χημεία» των τριών συντελεστών που βρίσκουν γόνιμο «τερέν» για να αναδείξουν τις δυνατότητές τους (προσωπικές και «ενωτικές»).

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο είναι ένας από τους λίγους χώρους της «κατηγορίας» του που σέβεται –με όλη τη σημασία της λέξης- τον ακροατή & πελάτη. Εξαιρετικός ήχος, «κανονικές» καρέκλες, τραπέζια σε ανθρώπινη απόσταση το ένα από το άλλο, σωστή εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας.

Μάλλον γι’ αυτούς τους λόγους ο Γιώργος Μαργαρίτης το επέλεξε και αυτή τη χρονιά για να «κεράσει» τους πιστούς αλλά και τους λάτρεις των αληθινών «καταστάσεων», που θέλουν και να «ακούσουν» αλλά και να «ξεδώσουν» με τις κλασικές στιγμές του αλλά και τα καινούργια του. Κάποια στιγμή η οθόνη κατεβαίνει και γεμίζει απ’ τις εικόνες του video clip του «Δια ταύτα», του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη και του Λάκη Λαζόπουλου που «ανοίγει» την τηλεοπτική σειρά του τελευταίου και θα περιλαμβάνεται και στο νέο δίσκο του ερμηνευτή. 

«Παίζουμε για τη φανέλα» θα είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ του που κυκλοφορεί σε δύο Κυριακές (6/4) me τη Real News. 

Το ομότιτλο τραγούδι είναι σε μουσική του Λάκη, «με τα ψηλά» -όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί ο Μαργαρίτης- και του Κυριάκου Ντούμου με τον οποίο ο τραγουδοποιός έχει υπογράψει δυνατές επιτυχίες. 
Και πράγματι αυτό ακριβώς πράττει ο Μαργαρίτης στο Γυάλινο με ακριβούς συμπαίκτες τον Λάκη και την Άσπα. Ειλικρινά, μαστόρικα, σέρτικα, ψυχωμένα και «ψαγμένα» μας ταξιδεύουν με εμπνευσμένες επιλογές απ’ την εποχή του Μάρκου μέχρι και τις μέρες μας. Η επιμέλεια προγράμματος του «κόουτς» Άγγελου Σφακιανάκη έχει σαφώς λαϊκοκεντρικό πυρήνα αλλά και ανοίγματα στο έντεχνο και το μοντέρνο τραγούδι. Αρμονικές διαδοχές, εκπλήξεις… πολλά αγαπημένα αλλά και σπουδαία «αφάγωτα» τραγούδια καθώς και απρόσμενες συνευρέσεις. 

Ο Μαργαρίτης είναι στα καλύτερά του, ο Λάκης παραμένει απολαυστικός και στις «σοβαρές» και στις «αστείες» στιγμές του και το σμίξιμό τους επί σκηνής είναι απολαυστικό. Η Θεοφίλου τόσο στα «προσωπικά» της όσο και στα «ντουέτα» της και με τους δύο επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μια από τις πιο προικισμένες νεότερες ερμηνεύτριες.
Γενικώς το χειροκρότημα όπως και το τραγούδισμα του κόσμου ρέει άφθονο στο Γυάλινο, ενώ όσο περνάει η ώρα έρχονται τα «λουλουδικά» και οι χοροί.

Κάποια στιγμή ο Μαργαρίτης κάθεται και στην καρέκλα και στήνει λαϊκό πάλκο, όπως κάναν οι δασκάλοι του. Ο Λάκης βέβαια στα παρασκήνια μου τον χαρακτήρισε σαν απόλυτο ροκ ερμηνευτή με την έννοια του αντισυμβατικού στους τρόπους του, στην ερμηνεία του, στην όλη στάση του. Η δε Άσπα που και οι δυο την έχουν σαν τα μάτια τους -χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν την «πειράζουν» φέρνοντας χαμόγελο στα χείλη της αλλά και μια γλυκιά αμηχανία-  δηλώνει πως κοντά τους αισθάνεται σαν πριγκίπισσα. 

Υποδειγματικοί και οι μουσικοί που πλαισιώνουν τους ερμηνευτές και συμμετέχουν ενεργά στις «διαθέσεις» τους:  Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι, Δημήτρης Μαρινόπουλος – κιθάρα, Αλέκος Χαραλαμπίδης –πλήκτρα, Γιώργος Τσουπάκης – ντραμς, Μιχάλης Δανιάς – βιολί, Κώστας Πέτας – μπάσο και ο μαέστρος Νίκος Στρατηγός στο πιάνο. 
Να πάτε λοιπόν στο Γυάλινο και να παίξετε μαζί τους για τη «φανέλα». Αξίζει τον κόπο! 

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!