Στο αφιέρωμα στα έργα μουσικής δωματίου του Μίκη Θεοδωράκη

(PHOTOS) Μια ιδιαίτερη μουσική πλευρά του μεγάλου μας συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα διαφορετικό αφιέρωμα σε μια ιδιαίτερη μουσική πλευρά του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στον Ιανό. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον κάποια από τα έργα μουσικής δωματίου του σπουδαίου δημιουργού, τα οποία αποκάλυψαν μια σχεδόν άγνωστη πτυχή της καλλιτεχνικής του πορείας.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν πέντε πρελούδια για πιάνο με σολίστα τον Θοδωρή Τζοβανάκη για να ακολουθήσουν παραλλαγές για σόλο βιολί με την Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία προλόγισε και την βραδιά. Στη συνέχεια, στη σκηνή βρέθηκαν μαζί της ο Ισίδωρος Σιδέρης στο βιολοντσέλο και ο Μάνος Κιτσικόπουλος στο πιάνο για να ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικό τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο.

Μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα, επανήλθε ο Θοδωρής Τζοβανάκης με τη «Φαντασία για σόλο πιάνο». Το επόμενο άκουσμα προήλθε από την Ελένη Παπαδοπούλου στο βιολί και τον Μάνο Κιτσικόπουλο στο πιάνο με τη «Σονατίνα για βιολί και πιάνο αρ. 1». Η συναυλία έκλεισε με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Απόλλωνας Γραμματικόπουλος - βιολονίστας, Παναγιώτης Τζιώτης - βιολονίστας, Πάρις Αναστασιάδης - βιολίστας, Ισίδωρος Σιδέρης - βιολοντσελίστας), το οποίο ολοκλήρωσε το αφιέρωμα με το «Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4 («Μάζα»)».

Τα έργα μουσικής δωματίου που ακούστηκαν προέρχονταν από όλες τις συνθετικές περιόδους του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται διαρκώς, είναι ένας συνθέτης με πολλαπλές και ξεχωριστές μουσικές ικανότητες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!