Στις πρόβες για το αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο

(VIDEO & PHOTOS) Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος Θηβαίος ετοιμάζονται για το αφιέρωμα στο Ηρώδειο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στο Sofita Studio, Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης & Χρήστος Θηβαίος ετοιμάζονταν πυρετωδώς για το μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του ποιητή - στιχουργού Άλκη Αλκαίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο. Οι τρεις τους δε θα είναι μόνοι, καθώς στη συναυλία θα τους πλαισιώσουν επίσης ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου & ο Μπάμπης Στόκας.

Σε ένα μικρό διάλειμμα από την πρόβα τους, μιλήσαμε με το Χρήστο Θηβαίο:

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε πρόβα για τη μεγάλη παράσταση που θα γίνει στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Θα είναι ένα αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο, το Βαγγέλη Λιάρο, ο οποίος ήταν και είναι ένας ποιητής μεταμφιεσμένος σε στιχουργό, αλλά πέρα απ’ αυτό, ένας φίλος και συνεργάτης όλων μας. Μας τίμησε με την παρέα του, με τις συμβουλές του, με τους στίχους του, με την ποίησή του και δεν έχει λείψει ούτε μια στιγμή από δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό για μας να προφέρουμε τα διαμαντένια του λόγια.

Τι νομίζετε πως ήταν αυτό που έκανε το λόγο του ξεχωριστό;

Για μένα προσωπικά ήταν ο φάρος στο πώς να γράφουμε στίχους με καινούριο τρόπο. Στην ουσία, μέσα από το λόγο του διαδραμάτιζε πολιτικό, κοινωνικό κι ερωτικό τραγούδι ταυτόχρονα κι αυτό το έκανε μόνο εκείνος. Υπήρχε το πολιτικό τραγούδι του Κώστα Τριπολίτη, ας πούμε, το συναισθηματικό - κοινωνικό τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου, αλλά ο Άλκης Αλκαίος ήταν αυτός που μας έκανε όλους να καταλάβουμε ότι μπορεί να υπάρχει ίαση μέσα από το στίχο των κοινωνικών, πολιτικών κι ερωτικών δρώμενων, όπως η ίαση που παρέχει ένα όστρακο - το μαργαριτάρι του, δηλαδή. Ο Αλκαίος είναι το μαργαριτάρι.

Μέχρι την Τετάρτη, λοιπόν, μια πρώτη γεύση από το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, με το Μίλτο Πασχαλίδη να τραγουδά στην πρόβα το «Κιφ» των Μάριου Τόκα & Άλκη Αλκαίου, που πρώτος ερμήνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά, Μιρέλα Πάχου πιάνο, Δημήτρης Μουτάφης μπάσο, Δημήτρης Σινογιάννης κιθάρες, Ηλίας Δουμάνης τύμπανα.

Info:


Άλκης Αλκαίος «Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή»

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 50, 55 ευρώ

Σημεία Προπώλησης: viva.gr, public.gr, 11876 & Καταστήματα: Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Ευχαριστούμε τον Kostas Scrom για κάποιες από τις φωτογραφίες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!