Στην πρόβα με Μητσιά & Καραμπέτη λίγο πριν το Ηρώδειο

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO) Η εμμονή της Καραμπέτη στη λεπτομέρεια, η «άπλα» της φωνής του Μανώλη Μητσιά…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παλαιότερα, με εξίταρε περισσότερο. Η πρόβα. Και τώρα που το σκέφτομαι, έχοντας μόλις επιστρέψει από την πρόβα του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, ακόμα με συγκινεί το ίδιο. Όπως και οι προπονήσεις. Βλέπετε, ένας αγώνας, μια παράσταση, μπορούν να «στραβώσουν». Μια μέρα είναι. Ένα κρυολόγημα ή ένα «κακό φεγγάρι» και... άνθρακες ο θησαυρός. Στην προπόνηση, όμως; Στην πρόβα; Εκεί δουλεύεις αγόγγυστα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκεί τα λάθη, όχι απλώς επιτρέπονται, αλλά μερικές φορές επιβάλλονται.

Εκεί, δεν βλέπει και δεν ακούει κανένας εκτός από τους δικούς. Εκεί γίνεται το «μοντάρισμα». Εκεί είναι το πραγματικό πεδίο της δουλειάς.

Αυτά σκεφτόμουν χθες βράδυ βαδίζοντας προς το σπίτι μου, έχοντας μόλις παρακολουθήσει ένα ιδιωτικό απόσπασμα της πρόβας του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη εν όψει της παράστασης με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα» που, μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα, ανεβαίνει στις 6 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο. Ενώπιον, μάλιστα, της Αγαθής Δημητρούκα. Είναι η δεύτερη πρόβα που παρακολουθώ το τελευταίο δεκαήμερο (σ.σ. η προηγούμενη ήταν της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και της Δήμητρας Σελεμίδου με το μουσικό σύνολο Μάνος Χατζιδάκις υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, την προηγούμενη εβδομάδα) και ομολογώ πως το απολαμβάνω. Είναι ένα από τα «προνόμια» της δουλειάς μου. Χάρη, δε, σε αυτά τα «μαραφέτια» της τεχνολογίας, τα smartphones, που όλοι χρησιμοποιούμε και «σκαλίζουμε» ασταμάτητα, μπορείτε να πάρετε κι εσείς μια μικρή γεύση από την πρόβα.

Δεν ξέρω πόσο διεισδυτική μπορεί να είναι η λήψη μέσα από ένα τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να καταλάβετε την εμμονή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στη λεπτομέρεια και στην άρθρωση ή πόσο θα γεμίσει το δικό σας «κυβερνοχώρο» η «άπλα» της φωνής του Μανώλη Μητσιά. Για μένα, όμως, είναι ευλογία και «πληρωμή» όποτε βρίσκομαι στην «καρδιά» της μουσικής επιτέλεσης - στην πρόβα. Τότε «μετράω» καλύτερα τα τραγούδια, τις ανάσες, τις αύρες και τα μεγέθη. Μόνο τότε αντιλαμβάνομαι πλήρως το καθετί. Για αυτό και επέστρεφα βαδίζοντας προς το σπίτι μου με μια διάχυτη μελαγχολία, χθες, σιγοτραγουδώντας το «Χελιδόνι σε κλουβί» (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις - στίχοι: Νίκος Γκάτσος). Γιατί γνωρίζω ότι δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στο Ηρώδειο την Παρασκευή το βράδυ. Και λυπάμαι αφάνταστα για αυτό. Εσείς, όμως, να πάτε. Και, καθώς θα επιστρέφετε, σας εύχομαι να σιγοτραγουδάτε όποια από τα λόγια του Γκάτσου σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για εσάς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!