Στην προακρόαση του νέου δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Όλα είναι για μας» σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και τις συμμετοχές της Ρίτας Αντωνοπούλου & της Νατάσσας Μποφίλιου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Όλα είναι για μας» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον οποίο συναντιούνται, για μία ακόμη φορά, ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης και ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα.

Είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Οδυσσέα Ιωάννου και η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Θέμη Καραμουρατίδη, ο οποίος, εκτός από τις ενορχηστρώσεις, υπογράφει -για πρώτη φορά- και την παραγωγή του δίσκου και φαίνεται να δίνει το δικό του, διαφορετικό «αέρα» στη νέα δουλειά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου βρεθήκαμε στα γραφεία της Minos Emi, για να πάρουμε μια γεύση από το «Όλα είναι για μας», σε μια πρώτη ακρόαση, αλά παλαιά, στην οποία ακούστηκαν από μία φορά και τα δέκα κομμάτια, με τη σειρά που υπάρχουν στο δίσκο. Πρόκειται για 9 καινούρια τραγούδια και μια επανεκτέλεση της «Φλόγας», που πρώτη τραγούδησε η Νατάσσα Μποφίλιου στις «Πρώτες λέξεις» το 2014.

Απ’ αυτή την πρώτη ακρόαση, λοιπόν, μπορώ μόνο να καταγράψω κάποιες «σημειώσεις» που έκανα. Όσον αφορά στις μουσικές & ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη, παρατήρησα πως σχεδόν απουσιάζουν οι ηλεκτρικές κιθάρες, που πιθανόν θα περίμενε κανείς στον «ροκ» Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ στα κομμάτια συναντάμε περισσότερα έγχορδα - βιολί και τσέλο. Εκτός από τις μπαλάντες, όπως το δυναμικό «Προσευχές» που ξεχωρίσαμε σχεδόν όλοι, όσοι παραβρεθήκαμε, υπάρχουν και τρία μάλλον απρόσμενα τραγούδια, ένα ζειμπέκικο με τίτλο «Τα παιδιά», ένα απτάλικο με τίτλο «Τα χέρια» και ένα χασάπικο, το «Άνοιξε το δρόμο» που είναι και το προσωπικό μου αγαπημένο ως στιγμής. Άρα υπάρχει μπουζούκι, υπάρχουν και μπαγλαμάδες.
e8d764ba8dad3c74a097a82039f11439_L.jpg
Οι στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου πραγματεύονται τα δυο βασικά θέματα που απασχολούσαν ανέκαθεν τους δημιουργούς: τα κοινωνικά ζητήματα στα περισσότερα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου, αλλά και τον έρωτα. Αισθάνομαι πως στα κοινωνικά τραγούδια «βγαίνει» έντονα το πόσο πολύ επηρεάστηκε ο δημιουργός από το προσφυγικό ζήτημα και τους πνιγμούς στις θάλασσές μας, όλα όμως κρύβουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνευτικά παραμένει αυτός που όλοι ξέρουμε, με το γνωστό τραγουδιστικό του ύφος, ενώ σε ένα τραγούδι, το «Αυτά που έχουμε ζήσει» ντουετάρει με την εξαιρετική Ρίτα Αντωνοπούλου. Άλλη συμμετοχή στο δίσκο είναι αυτή της Νατάσσας Μποφίλιου, η οποία κάνει δεύτερες φωνές στα «Ιούλιος» και «Θα φύγω εγώ».
papadiskc.jpg
Το εξώφυλλο του δίσκου κοσμεί ένα εικαστικό της κόρης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, είναι αριστούχος της σχολής Καλών Τεχνών.

Αυτά, λοιπόν, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου κι ως τότε μια πρώτη γεύση από «Αυτό που περιμένουμε».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!