Στην πρεμιέρα του Τζίμη Πανούση «Όλοι Οι Χαζοί Μπορούμε»

(PHOTOS) Στο καλωσόρισμά του ο Τζιμάκος μας είπε: «Μαλακία κάνατε που ήρθατε, έπρεπε να έρθετε όταν στρώσει το πρόγραμμα»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όταν μπαίνεις στο Κύτταρο υπάρχει πάντα μια συγκινησιακή φόρτιση καθώς υπάρχουν στιγμές που έχει ζήσει ο καθένας είτε στην πρώτη του μορφή στα 70ς είτε στην νεώτερη εποχή του από το ’08.

Στον τοίχο εκείνο το τεράστιο εμβληματικό κάδρο - πόστερ μέσα «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Η Ποπ στην Αθήνα» δίπλα σε πλειάδα αφισών με τόσες και τόσες σημαντικές συναυλίες ελληνικών και ξένων ονομάτων που έχουν περάσει από το stage του ιστορικού ροκ κλαμπ που η διάθεση σου δεν μπορεί παρά να είναι ευχάριστη σ’ ένα οικείο περιβάλλον.
kuttr1.jpg
Ο Τζίμης Πανούσης έχει κι εκείνος ένα σεβαστό μερίδιο στην ιστορία του χώρου καθώς έχει πραγματοποιήσει θρυλικές σήμερα εμφανίσεις τόσο με τις Μουσικές Ταξιαρχίες, όσο και σόλο με το συγκρότημά του. Το 2015 μάλιστα είχε γιορτάσει 35 χρόνια «On The Road» και περίπου τόσα από τις πρώτες εμφανίσεις στο «Κύτταρο» σε ένα ιστορικό πλέον reunion των Ταξιαρχιών με όλα τα ενεργά μέλη, που ήρθαν απ’ όπου κι αν βρίσκονταν, όπως ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης που συμμετείχε, ενώ ζει χρόνια στο Παρίσι και φυσικά ο τεράστιος κιθαρίστας Γιάννης Δρόλαπας στην σύνθεση. Χωρίς τραπέζια τότε ο χώρος λειτούργησε σαν ένα κλαμπ όπου χόρευε και τραγουδούσαν και τα… ταβάνια =!

Τζίμης Πανούσης & Μουσικες Ταξιαρχίες - (complete show) @Κύτταρο 03/04/2015

Δύο χρόνια μετά ο Τζίμης Πανούσης επέστρεψε στο «Κύτταρο» με την παράσταση «Όλοι οι Χαζοί Μπορούμε», με το συγκρότημά του που αποτελούν οι: Στέλιος Φράγκος (κιθάρα), Βασίλης Γκίνος (κήμπορντς), Βασίλης Κοκκώνης (τύμπανα) και από πέρυσι ενσωματώθηκε στο γκρουπ ο πολύ πειρρος μπασίστας Αλέκος Αράπης, μέλος των Απροσάρμοστων του Παύλου Σιδηρόπουλου. Το σκηνικό στο κλαμπ ήταν μεικτό με τραπέζια, αλλά και όρθιους. Το «Κύτταρο» ως χώρος μαζεύει, ας το πούμε πιο «καλό» κόσμο, από τους διάφορους άλλους χώρους που εμφανίζεται κατά καιρούς ο Πανούσης, όπου πάει κόσμος που… ξαφνικά θέλει να δει το Τζίμη και δημιουργεί ένα ετερόκλητο κοινό, διαφορετικό από εκείνο που τον ακολουθεί επί χρόνια.

Στο «Κύτταρο» λοιπόν την Παρασκευή το βράδυ υπήρχε πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα με πολλούς γνωστούς που ξανασυναντήθηκαν, κόσμο που γνώριζε απ’ έξω κι ανακατωτά τα τραγούδια και συμμετείχε στο «διαδραστικό πρόγραμμα», όπως είπε και ο πρωταγωνιστής του, έβλεπες φάτσες γνωστές, ο Λήτης έπινε την μπύρα σε μια γωνιά, ο «Μίστερ Κύτταρο» Γιάννης Γιακουμέλος ήταν στην είσοδο και πηγαινοερχόταν μέσα στο χώρο ανταλλάσοντας σύντομες κουβέντες με τον κόσμο και γενικά υπήρχε μια όμορφη ατμόσφαιρα πιο «Μουσικοταξιαρχική» συγκριτικά με τους μεγάλους και απρόσωπους χώρους που γεμίζει κατά καιρούς ο Τζίμης Πανούσης.
36.jpg
Στο βίντεο υποδοχής του κοινού όμορφες κοπέλες ντύνονταν και ξεντύνονταν σε μια υποτιθέμενη hard core οντισιόν και καμία τους δεν είχε τατουάζ σε κανένα σημείο του σώματός τους! Αυτή ήταν μια παραπομπή ίσως για ένα αυθεντικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσε. Οι ταμπέλες και τα ευρηματικά αποφθέγματα στον τοίχο που συνηθίζει στις παραστάσεις του σαν μέρος του σκηνικού, δεν έκαναν την εμφάνισή τους αυτή τη φορά.

«Μαλακία κάνατε που ήρθατε», είπε στο καλωσόρισμα του ο Τζιμάκος για να αποφορτιστεί μάλλον και ο ίδιος «έπρεπε να έρθετε όταν στρώσει το πρόγραμμα». Και λίγο αργότερα: «Έχω χάσει 26.000 τρίχες από χθες…! Έχετε δει γατάκι καραφλό; Που να δείτε αφού κοιμούνται 17 ώρες!».

Η σχετική καζούρα και σάτιρα της εισαγωγής του προγράμματος για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τα νομοσχέδια ήταν το «χαλί» για το πρώτο τραγούδι που ήταν το «Πάλι Ξεκίνημα» του Μίκη Θεοδωράκη, για να μπει γρήγορα στο «ψητό» που ήταν μια επιλογή τραγουδιών του από την εποχή των δύο πρώτων δίσκων με τις Μουσικές Ταξιαρχίες έως και τα πιο πρόσφατα. Με τη βυζαντινή χροιά της φωνής του χάρισε στο κοινό τα «Χρώματα κι Αρώματα» του Γιάννη Μαρκόπουλου και το παραδοσιακό «Κανελλόριζα». Η εκτέλεση όμως που έκανε τη διαφορά ήταν το «Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε» πιο γκρουβαριστή από ποτέ.

«Να δείτε την καινούργια ταινία του Παντελή Βούλγαρη, δεν μιλάει πουθενά για κομμουνιστές. Στην επόμενη θα κάνει το Ολοκαύτωμα με Εσκιμώους!», ήταν στα επίκαιρα σχόλια της βραδιάς για όσα συμβαίνουν γύρω μας και όσα βιώνουμε για οποία «Πάσχουμε από συγκινησιακή πανούκλα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τζίμης Πανούσης.
38.jpg
Ο Τζιμάκος δεν κάνει εκκεντρικότητες όπως παλιότερα που χαιρετούσε έναν προς ένα στην είσοδο τους θεατές, ούτε μπαίνει σε κλουβιά στις εισόδους των χώρων που εμφανίζεται, ούτε βγάζει βραζιλιάνες γυμνές επί σκηνής, αλλά κάνει ένα πρόγραμμα που είναι «Ο κλασσικός Πανούσης» για όσους τον παρακολουθούν χρόνια.

*Ο γενικός τίτλος της παράστασης «Όλοι Οι Χαζοί Μπορούμε»…Συνεχίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως 1 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!