Στην παρουσίαση του «Με την καρδιά στη θάλασσα» των Άρη Κούκου & Μάτας Αδαμογιάννη

(VIDEO & PHOTOS) Ο Άρης Κούκος & η Ιουλία Καραπατάκη παρουσίασαν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά στις 1002 Νύχτες.
Στην παρουσίαση του «Με την καρδιά στη θάλασσα» των Άρη Κούκου & Μάτας Αδαμογιάννη Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ροκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια νέα δισκογραφική εργασία με τίτλο «Με την καρδιά στη θάλασσα», που υπογράφει συνθετικά ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Άρης Κούκος και στιχουργικά η Μάτα Αδαμογιάννη.

Πρόκειται για μια «καθαρόαιμη» λαϊκή δουλειά, τα τραγούδια της οποίας ερμηνεύουν οι Ιουλία Καραπατάκη, Σοφία Παπάζογλου, Μανώλης Πάππος, Κώστας Τριανταφυλλίδης & Μπάμπης Βελισσάριος.

Η δουλειά αυτή θα παρουσιάζεται από τον Άρη Κούκο & την Ιουλία Καραπατάκη για τρεις Πέμπτες στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες, με διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά.

Ήμασταν εκεί στην πρώτη βραδιά, χθες 12 Ιανουαρίου, όταν καλεσμένος των συντελεστών ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, που στο δίσκο ερμηνεύει το τραγούδι «Μπλε βαθύ», το οποίο και τραγούδησε ζωντανά, μαζί με άλλα, λαϊκά τραγούδια, συνθετών όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Βασίλης Τσιτσάνης κ.α.

Ο συνθέτης Άρης Κούκος με το μπουζούκι του & η βασική ερμηνεύτρια του δίσκου, Ιουλία Καραπατάκη, ενίοτε με την κιθάρα της, παρουσίασαν ζωντανά τα τραγούδια που η ίδια ερμηνεύει στο δίσκο, ανάκατα με κλασσικά λαϊκά τραγούδια απ’ τις χρυσές δεκαετίες το '50 και του ΄60.

Μαζί τους ήταν και ο Πάνος Ρεντίφης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο μπάσο, ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης στο ακορντεόν & Νίκος Τσιατσούλης στα κρουστά.

Για τα τραγούδια του δίσκου έχει αναφερθεί ο φίλος & συνεργάτης Θανάσης Γιώγλου στην παρουσίασή του. Προσωπικά, θα ήθελα να σταθώ στην Ιουλία Καραπατάκη, που πραγματικά μας εντυπωσίασε με τον τρόπο που ερμηνεύει τα λαϊκά τραγούδια. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, δείχνει να έχει τη στόφα της καθαρά λαϊκής, αλλά και έμπειρης τραγουδίστριας. Εξίσου εντυπωσιακό το μέγεθος και το είδος του ρεπερτορίου της, στις δύο φορές που την έχω ακούσει ζωντανά ως τώρα. Δε ξέρω αν τα αποσπάσματα στα βίντεο που τράβηξα αρκούν για να το αποδείξουν, σίγουρα όμως η Ιουλία Καραπατάκη «το ‘χει» και τώρα μένει μόνο να βρει τον τρόπο το αναδείξει. Σημειώστε το.

Τη βραδιά παρακολούθησε βέβαια η στιχουργός Μάτα Αδαμογιάννη, καθώς και ο Βαγγέλης Μαχαίρας, συνθέτης και δεξιοτέχνης επίσης, ο οποίος προσκλήθηκε στη σκηνή για να παίξει, αλλά και να τραγουδήσει μαζί τους.

Καλεσμένοι του Άρη Κούκου & της Ιουλίας Καραπατάκη στις επόμενες 2 παραστάσεις στις 1002 Νύχτες θα είναι οι Σοφία Παπάζογλου (19 Ιανουαρίου) & Μπάμπης Βελισσάριος (26 Ιανουαρίου).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!