Στην παρουσίαση του δίσκου του Πασχάλη Τερζή!

(PHOTOS) Συγκίνηση αληθινή και «υπόκλιση» στην τέχνη και την αύρα ενός μονάκριβου ερμηνευτή που επανέρχεται στην δισκογραφία με τον ακριβό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Στην παρουσίαση του δίσκου του Πασχάλη Τερζή! Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση δίσκου αυτή που πραγματοποιήθηκε χτες στο Rock 'n' Roll στο Κολωνάκι. Κι αυτό γιατί το κεντρικό πρόσωπό της, ο Πασχάλης Τερζής, επανερχόταν στην δισκογραφία μετά από 5 χρόνια σιωπής με το «Ό,τι κι αν πεις σου λέω ναι».

Και ο Τερζής δεν είναι με τη σειρά του απλώς ένας ερμηνευτής. Είναι ίσως ο τελευταίος σπουδαίος και αναγνωρισμένος εκπρόσωπος μιας σχολής και μιας τεχνοτροπίας που λατρεύτηκε απ’ το κοινό και που στις μέρες μας δεν πριμοδοτείται απ’ τις «καταστάσεις» και τους «κρατούντες» η συνέχειά της. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και δεν γεννιούνται συνεχιστές…

Και μάλιστα ο Τερζής επιστρέφει κελαηδώντας τα λόγια, τις σκέψεις, τα νοήματα του τεράστιου Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο τελευταίος άλλωστε στη σύντομη ομιλία του ήταν ξεκάθαρος: «Είναι ο μεγαλύτερος λαϊκός τραγουδιστής». Τον παραλήρησε δε με τον Στέλιο Καζαντζίδη! Ο Τερζής ανταπέδωσε, φωτογραφίζοντας τον «Πρόεδρο» και τους στίχους του ως τους κύριους υπεύθυνους της επιστροφής του.

Τόσο απ’ την πλευρά της Minos Emi -με την οποία ο Πασχάλης Τερζής έχει συνδέσει το μεγαλύτερο κομμάτι της δισκογραφικής του πορείας- μέσω της Μαργαρίτας Μάτσα, που «άνοιξε» τη βραδιά όσο και απ’ τους υπόλοιπους συντελεστές του δίσκου (Βασίλης Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Βασίλης Δήμας, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους) στα ολιγόλεπτα μηνύματά τους, όλοι στάθηκαν στην ειδική περίπτωση του Τερζή στο τραγούδι μας.

Τρεις Παπαδόπουλοι δηλαδή σε ένα δίσκο, που παρουσιάστηκε παραμονή της 21ης Απριλίου… Πραξικόπημα κανονικό!
IMG 2986
Όμορφο το video που συνόψιζε την διαδρομή του Πασχάλη Τερζή με τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του στα χρόνια. Η ακρόαση των νέων τραγουδιών, παρά την κοσμοπλημμύρα, κέρασε τις καρδιές με στάγματα της μοναδικότητας του καλλιτέχνη.

Συγκίνηση αληθινή, έκδηλη σε πολλούς απ’ τους παρευρισκόμενους. Στο πλευρό του ερμηνευτή η σύζυγός του και η κόρη του, Γιάννα, που ακολουθεί τα πατρικά χνάρια σε μοντέρνες όμως στράτες. Διακρίναμε, μεταξύ άλλων την σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου, την ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου, τον συνθέτη Μίνωα Μάτσα, το συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου, τον νέο τραγουδιστή Θωμά Στεργίου, τους δημοσιογράφους Γιώργο Λιάνη, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Δημήτρη Μανιάτη, Κιμ Κίλιαν και Αφροδίτη Παπακαλού, τους επιχειρηματίες Ηλία Μαροσούλη, Αργύρη Παπαργυρόπουλο, την Κίκα Α. Ρόκα από το ogdoo.gr.

Σύσσωμη η «ομάδα» της Minos Emi με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Παπαδοπούλου, Τζίνα Φουντουλάκη και Αλεξία Στουρνάρα να φροντίζουν για το κάθε τι μαζί με τον παραγωγό Νεκτάριο Κόκκινο που είχε και τη διεύθυνση στο «Ό,τι κι αν πεις σου λέω ναι».

Μια παρουσίαση που είχε χρώμα αλλά και ψυχή απ’ τα παλιά… και που δύσκολα πλέον συναντάμε στους άνυδρους καιρούς μας.

Φωτογραφίες: Μάρω Χρυσανθοπούλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!