Στη συνέντευξη τύπου Φαραντούρη - Νταλάρα

(ΔΗΛΩΣΕΙΣ & PHOTOS) Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παλλάς η Συνέντευξη Τύπου για τις κοινές εμφανίσεις Μαρίας Φαραντούρη & Γιώργου Νταλάρα.
Στη συνέντευξη τύπου Φαραντούρη - Νταλάρα Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη & Γιώργος Νταλάρας, συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού, σε δύο μεγάλες συναυλίες που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, τη Δευτέρα 25 & την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 8.30μ.μ., στο Θέατρο Παλλάς

Με την αφορμή αυτή, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιώργος Νταλάρας & ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Παλλάς. Λόγω του γεγονότος πως οι αμοιβές των δύο καλλιτεχνών, καθώς και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την υποστήριξη προσφύγων και αστέγων, «μοιραία» οι δηλώσεις, αλλά και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν αφορούσαν κυρίως σε θέματα αλληλεγγύης.

Ο κ. Καμίνης, αφού περιέγραψε εν συντομία το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής και άλλων, καθώς και επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου, μίλησε για το έργο και το όραμα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και του Δήμου γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου, Χρήστος Τεντόμας, μίλησε για τη σημασία της αλληλοβοήθειας και στήριξης προς τα άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ τόνισε πως οι συναυλίες αυτές σηματοδοτούν την έναρξη μιας σειράς φιλανθρωπικών δράσεων του Οργανισμού, με την καίρια συμβολή των Αθηναϊκών Θεάτρων, που παραχώρησαν την αίθουσα του Παλλάς. «Εγκαινιάζουμε ένα νέο πολιτιστικό κύκλο δράσεων, που σκοπό έχει να φέρει κάθε πολίτη εγγύτερα στην πόλη του και στον πολιτισμό που τη γέννησε», δήλωσε.

Μαρία Φαραντούρη


Η Μαρία Φαραντούρη πήρε το λόγο, λέγοντας πως κίνητρό της ήταν ασφαλώς ο σκοπός και το περιεχόμενο αυτής της εκδήλωσης, αλλά και οι συντελεστές της. Μίλησε για τις πρότερες συνεργασίες της με την Ορχήστρα και το Λουκά Καρυτινό, «το μαέστρο μας, ο οποίος είναι μεγάλος μαέστρος του κλασσικού, κυρίως, έργου, που όμως δεν αγνόησε και το έντεχνο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, στον οποίο ιδιαίτερα έχει εντρυφήσει». Παράλληλα εξέφρασε και τη χαρά της για τη συνεργασία της με το Γιώργο Νταλάρα, για πρώτη φορά στην Αθήνα, καθώς η προηγούμενη συνεργασία τους είχε πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. «Όσο τον γνωρίζω από κοντά - σκεφτείτε, τόσα χρόνια τον ξέρω από μακριά - βλέπω πόσο παραμένει αφιερωμένος με πάθος στο τραγούδι που αγαπάει, το λαϊκό και το έντεχνο ελληνικό», είπε.

Επίσης, εξήρε την ευαισθησία του Δημάρχου Αθηναίων στα κοινωνικά θέματα και προέτρεψε τον κόσμο να μη μένει απαθής, αλλά και να μη συνηθίζει στην εικόνα του εκάστοτε δράματος. «Εμείς, τώρα, σαν καλλιτέχνες, πάντα εκφράζαμε μέσα από το τραγούδι μας τις αγωνίες και τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε ότι τα τραγούδια μας παίρνουν πάλι ένα νόημα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε κι εμείς, γιατί χτυπάει λαϊκό καμπανάκι, να δει κάποιος με ανοιχτά μάτια βαθύτερα το πρόβλημα, μέσα από την ελληνική ποίηση και το ελληνικό τραγούδι», κατέληξε.

Γιώργος Νταλάρας


Ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε επίσης πως έχει πολλούς λόγους να είναι ευτυχής, αναφερόμενος στη γνωριμία και τη συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη, που άνοιξε ένα φωτεινό δρόμο, «τον οποίο πολλοί θέλησαν να ακολουθήσουν - παρ’ όλα αυτά, παραμένει ακόμα μόνη της», αλλά και στη σπουδαία Ορχήστρα του Λουκά Καρυτινού, με την οποία ο ίδιος θα παίξει για πρώτη φορά. Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Οι εμφανίσεις μας λοιπόν, είναι ένα γεγονός που έχει διπλό χαρακτήρα, τον κοινωνικό λόγω της αλληλεγγύης και τον καλλιτεχνικό. Την κοινωνική μας ζωή θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με ένα εκκρεμές, που κινείται αργά, είτε από τη χαρά και το φως στο πένθος και στην τραγωδία, είτε από την ευημερία στη θλίψη και την ένδεια. Αυτό, όμως, είναι και μια αιτία για να κινητοποιείται και να εγείρεται η συνείδησή μας και να μας δείχνει σε τι κόσμο ζούμε και πόσο ανάγκη έχει αυτός ο κόσμος να πάρει κι άλλες στροφές. Δε θα σταματήσει, λοιπόν, όσο υπάρχει κρίση, αφού οι άνθρωποι ακόμα βρίσκονται σε μια κατάσταση εφηβική, θα έλεγα, από πλευράς ωριμότητας κοινωνικής και πολιτικής, να υπάρχει και ο εθελοντισμός. Η δική μας, λοιπόν, προσπάθεια είναι ακριβώς συμβολική. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο αυτό που θα προσφέρουμε, αλλά είναι συμβολικό».

Info:


Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016
Ώρα έναρξης: 8.30μ.μ

Εισιτήρια: 5€, 10€ και 15€
Κρατήσεις εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Θέατρο Παλλάς | Βουκουρεστίου 5, City Link

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!